INFONET-468X60-BANNER

Stadtplanung – Interaktivno urbano planiranje (video nemački)

11.08.2011. | Design Made in Germany

Razvoj urbanih područja zahteva dosta diskusija i doprinos velikog broja ljudi. U tom poslu veoma je bitna dobra koordinacija. Uobičajeno je održavanje sastanaka na kojima odabrani ljudi iznose svoje ideje tokom rasprave. Razmena stavova je od najveće važnosti, a dešava se obično za stolom.

Ovi sastanci za okruglim stolom osetno će se promeniti sa Stadtplanung-om (urbanim planiranjem). Stadtplanung - Štatplanung je diplomski rad studenata Koledža za dizajn u gradu Švebiš Gmind (Schwäbisch Gmünd) koji je nominovan za nagradu James Dyson.

Planiranje grada zahteva aktivnu razmenu ideja. Stadtplanung je interfejs koji će dati sasvim novo značenje urbanističkim raspravama. Prikazi su od velikog značaja tokom ovih sastanaka. Oni jasno predstavljaju projekat koji će biti realizovan i korake koji će potom uslediti. Međutim, Stadtplanung će zameniti ove statične mape interaktivnim koje značajno unapređuju proces planiranja. Na primer, znatno je olakšano zumiranje kako bi se dobili precizniji podaci ili umetanje podataka.

Ovaj proizvod pre svega ima za cilj da podrži zajednički rad koji će bliže povezati planere i administraciju. Omogućen je istovremen rad i unos sa različitih mesta. Ovaj model razvijen je u saradnji sa Kancelarijom za urbanizam i geodeziju grada Švebiš Gminda. U ovom nemačkom gradu u toku je realizacija par velikih urbanističkih projekata.

Očekuje se da će se bliskoj u budućnosti Stadtplanung pokazati kao nezamenljiv pomoćnik u planiranju svetskih urbanih sredina.

Linkovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;