INFONET-468X60-BANNER

Tehnomarket VENT: Sistemi podkonstrukcija za ventilisane fasade

13.09.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Koncept ventilisanih fasada proizašao je iz potrebe da se omogući savremena gradnja s mogućnošću izrade fasada dugog veka trajanja, smanjenih troškova održavanja i visokog nivoa komfora. Zbog svoje funkcionalnosti i jednostavne montaže ovaj tip fasada je dobio svoju najširu primenu u svim vrstama objekata gde je potreban visok stepen prefabrikovanosti fasadnih elemenata u kombinaciji s dugotrajnim materijalima za završne obloge.

Park Gate

Park Gate (Foto: Tehnomarket)

Ventilisane fasade često se koriste kao idealan i brz način modernizacije i obnove starih zgrada na moderan način prema važećim standardima gradnje, jednostavnim dodavanjem nove obloge na sopstvenoj podkonstrukciji preko postojećih, ranije izvedenih fasada.

Ova vrsta fasade je posebno izdržljiva i otporna na atmosferske uticaje te pruža velike mogućnosti u arhitektonskom oblikovanju završnih površina objekta. Ono što ga čini posebno atraktivnim u primeni je vrlo širok izbor vrsta materijala u različitim bojama, dezenima i površinskim strukturama.

Post House

Post House (Foto: Tehnomarket)

Prezentacija VENT rešenja na globalnim projektima

Liniju proizvoda Tehnomarket VENT klijenti su prepoznali kao moderno, kvalitetno rešenje za zahtevne projekte na više od 30 stranih tržišta, a možda ponajviše zbog izuzetne fleksibilnosti u izboru završnih fasadnih obloga.

Na projektima Post House i Staybridge Suites u New Yorku primenjena je fasadna obloga od Larson aluminijumskih kompozitnih panela postavljenih na VENT sistem podkonstrukcije. Iako vrlo različiti, oba su projekta efikasno iskoristila sve prednosti ventilisane fasade i stvorila zanimljive vizure uz povećanje energetske efikasnosti.

TC Galerija

TC Galerija (Foto: Tehnomarket)

TC Galerija, kao jedan od najprepoznatljivijih projekata u Beogradu, ima i ventilisanu fasadu od granitne keramike postavljene na VENT podkonstrukciju. Osim Galerije, u proteklom periodu izgrađen je niz zanimljivih objekata sa ventilisanim fasadama, poput poslovno-stambenog kompleksa ZepTerra, gde su ugrađeni Equitone paneli na VENT podkonstrukciju. Među zanimljivim projektima je i Green Escape na Novom Beogradu, koji takođe ima ventilisanu fasadu od granitne keramike. Upravna zgrada EcoBank-a u Gani, osim spoljnih fasada, nosi i ventilisanu podkonstrukciju sa granitnom keramikom na dominantnim površinama u holu ovog impozantnog projekta.

Alban Tower u Tirani, kao jedna od najviših zgrada u regionu, opremljena ventilisanom fasadom od Larcore A2 panela postavljenih na VENT aluminijumsku podkonstrukciju, a uz nju se nalaze i Park Gate sa svojom razigranom, šarenom fasadom i neobična zgrada OSHEE na kojoj se nalaze perforirani Larson aluminijumski kompozitni paneli.

Green Escape (Foto: Tehnomarket)

U Hrvatskoj je izgrađeno mnogo zanimljivih objekata s VENT ventilisanim fasadama, poput upravne zgrade MONO u Osijeku i fantastičnog hotela Bellevue na Malom Lošinju.

VENT sistemi podkonstrukcija - fasadno rešenje za sve materijale

Kako bi svojim kupcima ponudio kompletnu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koje će nositi ne samo aluminijske kompozitne i saćaste panele, već i druge materijale iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupa VENT i TMTP dele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

OSHEE

OSHEE (Foto: Tehnomarket)

Panelni sistemi Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni su za sledeće fasadne obloge: aluminijske kompozitne panele, Larcore, HPL laminirane panele, staklo, granitnu keramiku, kamen, vlakno-cementne panele, limove, Aqua-panel, polikarbonat panele i druge.

Kasetni sistemi Box, Slider, Bolt, Gasket i Fit pogodni su za alumiijumske kompozitne panele (Larson i sl.) i pune limove.

MONO

MONO (Foto: Tehnomarket)

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinih specifičnih elemenata podkonstrukcije Tehnomarketa, razvojni tim ove kompanije dao je rešenje za efikasnu ugradnju najvećeg broja fasadnih obloga modernog doba.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;