„Energoprojekt“ rekonstruiše TENT A i gradi most na kanalu DTD

18.07.2014. | Tanjug

„Energoprojekt Holding“ sklopio je dva nova posla u Srbiji, ukupne vrednosti oko 13,5 miliona evra, i prvi se odnosi na rekonstrukciju Termoelektrane „Nikola Tesla“ a drugi na izgradnju mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD) u Novom Sadu, izjavio je „Tanjugu“ generalni direktor „Holdinga“, Vladimir Milovanović.

Milovanović je precizirao da je ugovor o rekonstrukciji postrojenja u Termoelektrani „Nikola tesla“ u Obrenovcu vredan 7,76 miliona evra, dok je izgradnja mosta preko kanala DTD ugovorena za 656,8 miliona dinara. Prema njegovim rečima, kompanija „Energoprojekt-Oprema“ ugovorila je posao sa TENT-om kao izvođač radova na rekonstrukciji elektrofilterskog postrojenja bloka TENT A3, u cilju smanjenja emisije praškastih materija ispod 50 miligrama po metru kubnom. Generalni direktor „Energoprojekt Holdinga“ je naveo da je rok za završetak radova 180 dana.

Pored toga, zavisno preduzeće „Energoprojekt-Niskogadnja“ je, zajedno sa kompanijom „West-gradnja“ doo iz Šapca, potpisalo ugovor sa „Zavodom za izgradnju grada Novog Sada“ o izgradnji mosta preko kanala DTD u Novom Sadu, sa prilaznim montažnim mostovskim konstrukcijama, naveo je Milovanović. Kako je naglasio, most će biti dugačak 176 metara i gradiće se na trasi Bulevara Evrope, koji treba da poveže Novi Sad sa auto-putem Beograd-Subotica. Prema njegovim rečima, glavna noseća struktura mosta biće armirano-betonska konstrukcija, sandučastog poprečnog preseka. Milovanović je dodao da je ugovorena vrednost radova 656,8 miliona dinara, i to bez PDV-a, a rok za realizaciju projekta je 230 dana.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...