INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Energoprojekt“ rekonstruiše TENT A i gradi most na kanalu DTD

18.07.2014. | Tanjug

„Energoprojekt Holding“ sklopio je dva nova posla u Srbiji, ukupne vrednosti oko 13,5 miliona evra, i prvi se odnosi na rekonstrukciju Termoelektrane „Nikola Tesla“ a drugi na izgradnju mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD) u Novom Sadu, izjavio je „Tanjugu“ generalni direktor „Holdinga“, Vladimir Milovanović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Milovanović je precizirao da je ugovor o rekonstrukciji postrojenja u Termoelektrani „Nikola tesla“ u Obrenovcu vredan 7,76 miliona evra, dok je izgradnja mosta preko kanala DTD ugovorena za 656,8 miliona dinara. Prema njegovim rečima, kompanija „Energoprojekt-Oprema“ ugovorila je posao sa TENT-om kao izvođač radova na rekonstrukciji elektrofilterskog postrojenja bloka TENT A3, u cilju smanjenja emisije praškastih materija ispod 50 miligrama po metru kubnom. Generalni direktor „Energoprojekt Holdinga“ je naveo da je rok za završetak radova 180 dana.

Pored toga, zavisno preduzeće „Energoprojekt-Niskogadnja“ je, zajedno sa kompanijom „West-gradnja“ doo iz Šapca, potpisalo ugovor sa „Zavodom za izgradnju grada Novog Sada“ o izgradnji mosta preko kanala DTD u Novom Sadu, sa prilaznim montažnim mostovskim konstrukcijama, naveo je Milovanović. Kako je naglasio, most će biti dugačak 176 metara i gradiće se na trasi Bulevara Evrope, koji treba da poveže Novi Sad sa auto-putem Beograd-Subotica. Prema njegovim rečima, glavna noseća struktura mosta biće armirano-betonska konstrukcija, sandučastog poprečnog preseka. Milovanović je dodao da je ugovorena vrednost radova 656,8 miliona dinara, i to bez PDV-a, a rok za realizaciju projekta je 230 dana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;