INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: Ozbiljnije održavanje puteva ubuduće (video)

10.07.2014. | Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar saobraćaja Zorana Mihajlović otvorila je rekonstruisani put od Bajnatske ulice u Subotici do petlje Istok na auto-putu i najavila da će se njeno ministarstvo u narednom periodu ozbiljno pozabaviti održavanjem puteva kako bi se povećala bezbednost saobraćaja.

Ilustracija (Foto: Pixabay.cm)

Otvaranjem tog državnog puta IIB reda u dužini od skoro sedam kilometara Subotica je dobila vezu od grada do izlaza na auto-put E 75. Mihajlović je rekla da su radovi finansirani državnim novcem i da će na tom putu biti povećana bezbednost saobraćaja. Ona je istakla da je održavanje puteva jedan od najvažnijih faktora za povećanje bezbednosti saobraćaja što je i prioritet vlade i ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Mi ćemo se pozabaviti načinom finansiranja održavanja puteva i odnosom između „Puteva Srbije“ i mnogih podizvođača i regulisati njihove ugovore koje imaju od 1992.godine – kazala je ministarka.

Ona je rekla da će vlada pokušati da obezbedi dovoljno novca za održavanje puteva, ali i da će taj novac morati racionalno da se koristi.

Na pitanje novinara da li će se u narednom periodu graditi ipsilon krak Koridora 10 od Subotice do Kelebije, s obzirom da su nas zadesile poplave, Mihajlović je rekla da će se graditi, kao i da neće stati nijedan projekat na izgradnji Koridora 10 i 11. Prema njenim rečima, zbog obnove zemlje neće biti obustavljena i realizacija nekih novih projekata poput planirane izgradnje auto-puta od Beograda do Zrenjanina.

Potpredsednik Vlade je naglasila da su veliki infrastrukturni projekti u Srbiji kasnili u prethodnih deset godina i da sada neće stati veh da će njihova realizacija biti efikasnija.

Govoreći o obnovi zemlje, Mihajlović je naglasila da je važno da u narednom periodu postoji bolja koordinacija između vlade i lokalnih samouprava kako bi bila izbegnuta nemarnost kod čišćenja kanala i u vezi sa nasipima u slučaju novih elementarnih nepogoda. Mihajlović je rekla da su takođe vođeni razgovori sa međunarodnim finansijskim institucijama o prevenciji od novih poplava, kao i da će se o tome Srbija dogovarati i sa zemljama u okruženju.

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak je rekao da je to javno preduzeće izdvojilo za rekonstrukciju puta od Bajnatske ulice u Subotici do petlje Istok na autoputu oko 90 miliona dinara, da su popravljene bankine i dva pružna prelaza čime da je dosta povećana bezbednost saobraćaja. U taj put je ugrađeno 7.000 tona asfalta, a izvođač radova je preduzeće „Vojput“ iz Subotice.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;