Pirot: Čekaju se izbori izvođača radova za oba mosta

28.04.2014. | PlusOnline

Tenderska procedura za izbor najpovoljnijeg izvodjača radova na projektu sanacije mosta „Gazela“ je u toku, kaže Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju grada“. Postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača, ukoliko ne bude žalbi na tendersku dokumentaciju, biće završen u toku naredne nedelje.

- U protivnom postupak će biti produžen za skoro mesec dana. Medjutim i u ovom slučaju radovi će biti završeni na vreme, s obzirom da je projektom predvidjeno da radovi na sanaciji mosta traju dva meseca – kaže Kostić.

Otvaranje ponuda za izgradnju mosta na Drugom ringu sa svim pristupnim saobraćajnicama, u Ministarstvu regionalnog razvoja biće organizovano 15. maja.

- Vrednost ovih radova je oko 130 miliona dinara. Skoro polovično je učešće opštine Pirot i Ministarstva regionalnog razvoja, odnosno Vlade Srbije. Rok za realizaciju ovog kapitalnog projekta je 6 meseci. Kada je reč o pristupnim saobraćajnicama, sa pazarske strane neophodno je izgraditi oko 400 metara, a sa tijabarske oko stotinak metara saobraćajnica sa svom pratećom infrastrukturom – kaže Kostić.

Za realizaciju samog projekta Drugi ring bilo je neophodno rešiti i određene imovinsko pravne probleme u naselju Tanasko Rajić.

- Sve je uspešno rešeno, povezaćemo Kozaračku ulicu sa Drugim ringom, tako da se uveliko pripremamo za novu građevinsku sezonu – kaže direktor Kostić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...