INFONET-468X60-BANNER

Zrenjanin: Počelo opremanje radne zone u Kleku

15.04.2014. | Dnevnik

Poslednjih dana kroz selo Klek, nadomak Zrenjanina, tutnje kamioni, jer se na lokaciji iza mesnog groblja gradi buduća radna zona. Ova lokacija, površine blizu šest hektara, bila je i do sada relativno opremljena, pošto su ranije obezbeđeni priključci za kanalizaciju, vodu i struju.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je za „Dnevnik“ da će elektromreža u ovoj zoni biti ojačana, kako bi zadovoljila industrijske potrebe, kao i da je u planu asfaltiranje još jednog pristupnog puta, pored već postojećeg, čime će, praktično, pokraj radne zone biti izgrađena obilaznica. Po rečima Janjića, za kompletno opremanje nisu potrebna velika novčana sredstva i želja lokalne samouprave je da tu lokaciju, koja je u vlasništvu grada, privede nameni.

- Želimo da zainteresujemo investitore da ulažu u Klek. Očekujemo da će radna zona biti potpuno spremna do kraja godine, što ne znači da mi i pre toga ne možemo da započnemo pregovore sa potencijalnim domaćim ili inostranim investitorima – rekao je Janjić.

Jedna od pogodnosti za ulaganje u ovu radnu zonu jeste ta što se Klek nalazi udaljen samo nekoliko kilometara od Zrenjanina, a kroz selo prolazi put ka susednoj Rumuniji, odnosno Evropskoj uniji. Spominje se i da bi zemljište u ovdašnjoj radnoj zoni moglo biti jeftinije u odnosu na ono u zrenjaninskim industrijskim zonama. Janjić naglašava da je Klek pionir u ovom poslu, na području grada Zrenjanina, i da je u lokalnoj samoupravi postignut dogovor da i ostalim selima, koja izraze želju i potrebu, bude omogućeno otvaranje mini-industrijske ili radne zone, u kojoj bi postojali infrastrukturni uslovi za otvaranje manjih proizvodnih, poslovnih i pratećih objekata.

- Ono što je najvažnije za ljude koji žive u zrenjaninskim selima i o čemu ćemo posebno voditi računa jeste njihovo zapošljavanje. Znamo da je zaposlenje i prilika da rade i zarade jedan od najbitnijih razloga za ostanak u tim mestima – ističe Janjić i najavljuje skoru izgradnju radnih zona i u Lazarevu i Melencima, čiji će planovi detaljne regulacije biti usvojeni na jednoj od narednih sednica Skupštine grada. U pripremi je i dokumentacija za fabričke zone u Perlezu i Elemiru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;