INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pirot: ministar Mirović donosi ugovore "Gradimo zajedno"

25.02.2014. | PlusOnline

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović danas će (25. februar 2014.) u Pirotu podeliti ugovore opštinama koje su dobile podršku ministarstva po projektu "Gradimo zajedno" koji se realizuje u saradnji sa "Evropskom investicionom bankom".

Ovom prilikom ugovore će potpisati pored predstavnika opština Pirot i Dimitrovgrad i predstanici opština Paraćin, Vlasotince, Vladičin Han, Vranje, Merošina, Trgovište, Niš i Kuršumlija. Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot, kaže da je opština u ovom programu konkurisala za izgadnju mosta na "Drugom ringu".

- Most na "Drugom ringu" gradićemo ukoliko procedura koju Ministarstvo započelo bude i završena, a ja se nadam i da hoće, obavešten sam da će uskoro biti raspisan tender. Most "Gazela" ćemo sami uraditi, ovih dana u toku su računske provere u "Direkciji za izgradnju" kako bi se raspisao tender. Planirano je da do početka školske godine, u spetembru, radovi na mostu "Gazela" budu završeni. Za most na "Drugom ringu" očekujem da u najvećoj meri do kraja godine bude završen. Ostali poslovi idu svojim tokom. Opština je konkurisala kod Ministarstva energetike za projekat obnovljivih izvora energije koji bi omogućio postavljanje solarnih panela na zatvorenom bazenu – kaže Vasić.

Realizacija opštinskog budžeta je samnjena u odnosu na prethodnu godinu zbog mera Republičke Vlade, međutim aktivnosti su planirane u skladu sa sredstvima tako da će planirani poslovi biti realizovani.

- Budžet u ovoj godini je manji ali ono što smo planirali ostvarićemo. Iako je februar, vreme je lepo i mogu da počnu građevinski radovi. "Direkcija" je raspisala gro javnih nabavki za radove, po njihovom završetku krenuće se i sa realizacijom na terenu infrastrukture koju smo planirali – dodaje Vasić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;