Otvoren put i most kod Plandišta

16.07.2009. | Beta

Desetogodišnja Jelena Stojiljković iz Plandišta juče (15. jul 2009. godine) je svečano presekla vrpcu na mostu preko reke Moravice, dok je ministar infrasturkture Milutin Mrkonjić, ustupivši joj mesto, strpljivo držao jastuče na kojem su stajali rekviziti.

Most preko Moravice, dug 70 metara koštao je 36 miliona dinara i deo je nove saobraćajnice u ukupnoj dužini od 3,9 kilometra čija je izgradnja koštala 298,5 miliona dinara.

Ova saobraćajnica skratiće put od Vršačkih Ritova do Margite, ali će i premostiti "crnu tačku", stari drum sa šest "lakat" krivina koje su decenijama oduzimale živote.

Mininistar Mrkonjić, izvinjavajući se okupljenim građanima koji su ga na 40 stepeni očekivali dva sata ranije, rekao je da Vlada Srbije ne misli samo na Koridor 10, već brine i o potrebama lokalnih samouprava.

- "Javno preduzeće "Putevi Srbije" dužno je da brine o regionalnim i magistralnim putevima i u svoj program je uvrstilo i puteve u Vojvodini. Ministarstvo infrastrukture obezbeđuje deo sredstava lokalnim samoupravama za gradske saobraćajnice i manje putiće. Tako će biti i dalje- rekao je Mrkonjić.

Investitor radova na ovoj saobraćajnici bila je opština Plandište, suinvestitor JP "Putevi Srbije", a izvođači radova "Vojvodina put" iz Pančeva i "Inter most" iz Beograda.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...