Završena brana na Sušici

23.01.2014. | RTS

Radnici užičkog "Jedinstva" noćas su završili izgradnju brane za vodozahvat na Sušici, jedan od najznačajnijih objekata za snabdevanje Užica vodom. Time se praktično povezuje ceo sistem cevovoda i omogućava da već u subotu, 25. januara, kako je i planirano, voda stigne do Fabrike vode na Cerovića Brdu, u Užicu.

Noćas su izliveni poslednji kubici betona pa je od jutros tu nova brana. Počeće ispiranje, a iz male akumulacije, voda će poteći već izgrađenim cevovodom, dugim 1.800 metara. Naime, posao povezivanja na trasi do postojeće vodovodne mreže u Staparima već urađen.

Radnici kažu da, otkako je Vojska probila trasu, rade tempom koji niko od njih ne pamti. I za projektante, Sušica je bila izazov, ali je u čitavom poslu bilo i malo sreće. Blato, kanjon, deonice od oko 300 metara koje su morale biti minirane, noć i rad pod reflektorima na kraju, kažu, vredeli su truda. Posebno je važno da u tako rizičnim uslovima, sem dva-tri bezazlena iskliznuća mašina, nije bilo propusta i nezgoda, niti povređenih na gradilištu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...