INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Trgovište priprema izgradnju graničnog prelaza "Kalovo"

26.12.2013. | E-kapija

Opština Trgovište priprema se za izgradnju graničnog prelaza "Kalovo", ka Makedoniji. Preduzeće "Plan urban" iz Niša izradilo je Nacrt plana detalne regulacije (PDR) ovog područja, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj. Prelaz Kalovo dogovoren je bilateralnim sporazumom sa Makedonijom, još pre deset godina. On je definisan i Regionalnim prostornim planom opština Južnog Pomoravlja.

Novi granični prelaz planira se na postojećem državnom putu 238. Površinu obuhvaćenu PDR-om, čini zemljište od ukupno 8,83 hektara – regionalni put 238, granični prelaz, pogranični prostor i prostor namenjen za prečistač otpadnih voda. U okviru prostora Plana, predviđena je rekonstrukcija postojeće trase saobraćajnice. Ovim planom, stvara se podloga za dobijanje lokacijske, a potom i građevinske dozvole, za izgradnju trase puta i graničnog prelaza.

Kada je reč o samom graničnom prelazu, za potrebe Uprave granične poliocije, treba predvideti dve kabine na sredini saobraćajnice, električne rampe na svakoj saobraćajnoj traci, nadstrešnicu iznad obe trake, kontrolni objekat, službeni parking. Za potrebe MUP-a i Uprave granične policije treba predvideti dve kancelarije, manju arhivu i tehničku prostoriju, navedeno je u planskom dokumentu.

Danas (26. decembar 2013.) završava se javni uvid u Nacrt plana, nakon čega će biti nastavljena redovna procedura, za donošenje odluke o tom dokumentu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;