Trgovište priprema izgradnju graničnog prelaza "Kalovo"

26.12.2013. | E-kapija

Opština Trgovište priprema se za izgradnju graničnog prelaza "Kalovo", ka Makedoniji. Preduzeće "Plan urban" iz Niša izradilo je Nacrt plana detalne regulacije (PDR) ovog područja, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj. Prelaz Kalovo dogovoren je bilateralnim sporazumom sa Makedonijom, još pre deset godina. On je definisan i Regionalnim prostornim planom opština Južnog Pomoravlja.

Novi granični prelaz planira se na postojećem državnom putu 238. Površinu obuhvaćenu PDR-om, čini zemljište od ukupno 8,83 hektara – regionalni put 238, granični prelaz, pogranični prostor i prostor namenjen za prečistač otpadnih voda. U okviru prostora Plana, predviđena je rekonstrukcija postojeće trase saobraćajnice. Ovim planom, stvara se podloga za dobijanje lokacijske, a potom i građevinske dozvole, za izgradnju trase puta i graničnog prelaza.

Kada je reč o samom graničnom prelazu, za potrebe Uprave granične poliocije, treba predvideti dve kabine na sredini saobraćajnice, električne rampe na svakoj saobraćajnoj traci, nadstrešnicu iznad obe trake, kontrolni objekat, službeni parking. Za potrebe MUP-a i Uprave granične policije treba predvideti dve kancelarije, manju arhivu i tehničku prostoriju, navedeno je u planskom dokumentu.

Danas (26. decembar 2013.) završava se javni uvid u Nacrt plana, nakon čega će biti nastavljena redovna procedura, za donošenje odluke o tom dokumentu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...