Subotica: Kompanija "Selma" pravi semafor za Gradski stadion

30.10.2013. | Grad Subotica

Subotičko preduzeće "Selma" izabrano je za izvođača radova na izgradnji semafora na Gradskom stadionu u Subotici, koji treba da bude završen do kraja godine, a postavljen na proleće, izjavio je član Gradskog veća u Subotici zadužen za sport Nemanja Simović. On ističe da ovim, nakon preuzimanja Gradskog stadiona i hitnog rešavanja gorućih problema, lokalna samouprava u Subotici nastavlja sa uređenjem Gradskog stadiona.

Simović je precizirao da se radi o elektronskom semaforu veličine 6,5x4,5 metara, a da je njegova nabavka sprovedena u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport.

- U skladu sa novim zakonom o javnim nabavkama sprovedena je procedura i odabran je izvođač radova subotičko preduzeće "Selma". Izvođač je u obavezi da izradu semafora i prateće instalacije završi do kraja godine, a početkom naredne godine, čim to dozvole vremenski uslovi, radnici JKP "Stadiona" će ga montirati i postaviti – rekao je Simović.

On je ocenio da će na ovaj način biti ispunjen još jedan od uslova za odigravanje utakmica evropskog ranga takmičenja u Subotici. Prema njegovim rečima, u budžetu za narednu godinu biće planirana sredstva za izradu projekta za postavljanje reflektora i postavljanje novih stolica na zapadnoj tribini.

- U razgovoru sa čelnim ljudima Direkcije za izgradnju grada, postignut je dogovor da se izdvoje i tri miliona dinara za kompletno renoviranje i adaptaciju svlačionica koje koristi škola fudbala muškog fudbalskog kluba "Spartak", kao i prostorije koje koristi ženski klub "Spartak", u saradnji sa atletskim klubom "Spartak" – istakao je Simović.

On je naveo da će od Nove godine, lokalna samouprava preko JKP "Stadion", koje se bavi održavanjem sportskih objekata u gradu, preuzeti sve troškove održavanja i energenata na Gradskom stadionu.

- To je takođe velika pomoć pomenutim sportskim klubovima koji su korisnici Gradskog stadiona. Sada je već sasvim izvesno da će do derbi utakmica sa Vojvodinom, Crvenom zvezdom i Partizanom na proleće Gradski stadion u Subotici poprimiti mnogo lepši izgled – zaključio je Simović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...