INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pajtić i Mirović dogovorili zajedničko finansiranje auto-puta

23.10.2013. | RTV

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave i AP Vojvodina zajednički će finansirati izgradnju auto-puta Novi Sad-Ruma, sa tunelom kroz Frušku Goru, dogovorili su se juče (22. oktobar 2013) resorni ministar Igor Mirović i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Kako je saopšteno nakon sastanka u Vladi Vojvodine, dogovoreno je da će obe strane zajednički sa po 50 odsto budžetskih sredstava finansirati idejni projekat, koji po novom planu podrazumeva proširenje i činiće funkcionalnu celinu od Žeželjevog mosta do naplatne rampe Ruma na auto-putu Beograd-Zagreb.

U najskorijem roku biće potpisan Protokol o izradi idejnog projekta za izgradnju pomenute saobraćajnice, koji će potpisati predstavnici Vlade Vojvodine i Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu.

Pajtić i Mirović složili su se da je reč o projektu od strateškog značaja i za regiju i državu Srbiju, te da će prvi korak koji prethodi njegovoj realizaciji biti formiranje Radne grupe, čiji će rad biti usmeren na realizaciju ovog izuzetnog infrastrukturnog projekta. Predsednik Radne grupe biće Igor Mirović, a zamenik vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

Bojan Pajtić je ocenio da je reč o projektu koji će otvoriti mogućnosti da dođu investitori, da se otvore industrijske zone i da se građani zapošljavaju.

- Projekat ima i ogroman ekološki značaj jer je Fruška gora, koja je Nacionalni park, sada na udaru teretnog saobraćaja, koji se odvija kroz Irig i druga mesta u blizini područja i svakodnevno devastira – rekao je Pajtić i dodao da je Vlada Vojvodine zainteresovana za zajednički rad na izradi zakona o regionalnom razvoju, budući da treba da ima odgovornost za njegov dalji razvoj.

Kako se navodi, sagovornici su ocenili da realizacija ovog projekta daleko prevazilazi pokrajinski značaj i realna je šansa za unapređivanje saobraćajne infrastrukture cele Srbije i približavanje zemlje EU.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;