INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Veletržnicu grade preko puta Najlona

23.09.2013. | Radio 021

Grad je dodelio zemljište za izgradnju veletržnice, koja će zameniti postojeću Kvantašku pijacu, a u pitanju je plac preko puta Najlon pijace. Prema rečima direktora Miloša Tubića, "Tržnica" je time dobila "zeleno svetlo" da započne projektne aktivnosti za izgradnju veletržnice, koja će omogućiti kvalitetno snabdevanje, manje cene, integrisanje poljoprivrednih proizvođača i izvoz. Grad i "Tržnica" će zajedno učestvovati u finansiranju.

- Veletržnica će funkcionisati kao velika otvorena berza i omogućiće siguran plasman robe na inostrano tržište – naveo je Tubić.

Prema njegovim rečima, prednosti tog placa su što je u neposrednoj blizini auto-puta, nalazi se na "stazi slonova", odnosno na trgovinskom putu, lako će se i brzo infrastrukturno urediti, a može da koristi postojeće kapacitete Najlona, poput parkinga i upravne zgrade, što će smanjiti i troškove investicije.

Tubić smatra da će izgradnja veletržnice koštati sedam miliona evra, a gradiće se u tri faze. Prva faza podrazumeva premeštanje Kvantaške pijace i obezbeđivanje 150 mesta za kamionsku prodaju i oko 200 štandova za otkup voća i povrća, u drugoj fazi gradiće se hala za unutrašnju trgovinu, dok se u trećoj očekuje izgradnja hladnjača.

Tubić kao još jednu prednost ove investicije dodaje da će izgradnjom veletržnice megamarketi postati saveznici, a ne konkurenti "Tržnice", pošto će se upravo sa nje i snabdevati.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;