Ilić obišao najveći most na svetu (video)

21.06.2013. | Tanjug

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić obišao je najveći most na svetu "Jiaozhou Bay Bridge", koji je radila "Šandong haj-spid grupa" sa kojom je Vlada Srbije potpisala ugovor o izgradnji Koridora 11.

"Nalazimo se na najvećem mostu na svetu koji je dug 42,5 kilometara. Iza nas se vidi petlja gde se razvrstava saobraćaj sa više auto-puteva koji se ukrštaju i vode ka obližnjim mostovima", rekao je Ilić prilikom obilaska mosta.

Ministar, koji se nalazi u višednevnoj poseti Kini gde sa Eksim bankom dogovara finansiranje Koridora 11, rekao je da sada već čuveni most predstavlja možda najveći građevinski poduhvat koji je ikada izveden. Ministar Ilić se tokom posete Kini, dan ranije, sastao sa čelnim ljudima "Šandong grupe", Meng Jangom, generalnim direktorom CSI (Čajna Shandong Internacional Ekonomik and Tehnikal Cooperejšn Grup) i predsednikom "Šandong haj-spid grup" Sun Liangom.

Jang je izjavio da će se kompanija pored Koridora fokusirati i na investicije i finansiranje građevinskih projekata u Srbiji, istakavši da su u toku pripremni radovi za početak izgradnje Koridora 11 i da se istovremeno radi na ispunjavanju standarda propisanih od strane kineske vlade.

 
Share |

Komentari: 2

Darko 25.06.2013 15.11.18

U sred kresanja troškova, pitam se da li je zaista u ovom trenutku neophodan koridor XI? Most preko Dunava koji spaja Bugarsku i Rumuniju je izgrađen, i sve više će tranzitni saobraćaj mimoilaziti Srbiju zbog neizgrađenog koridora X i pratećih objekata - motela, parkinga... A Čačak se može povezati sa autoputem i preko Kragujevca (obećano je FIAT-u). Stoga bih molio g. Vučića da izbaci iz vlade crnogorski lobi koji decenijama uništava Srbiju, i na mesta ministre koji su efikasni i dobro plaćeni da ne bi bili korumpirani.

Goran Jovanovic 24.06.2013 15.42.21

To je ministar koji je otvarao istih 500m poluautoputa na svaka tri meseca i sad se pravi pametan...
Graditelj bez gradjevinske dozvole....

Kako rekose petar u Rim, Petar iz Rima...

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...