INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Putari dali vladi rok do 10. juna (video)

30.05.2013. | Tanjug

Predstavnici putara najavili su u sredu (29.5.2012.), na završetku protesta ispred Vlade Srbije, da država ima rok do 10. juna da počne da rešava njihove probleme ili će blokirati puteve u celoj zemlji. Predstavnike putarskih preduzeća iz Samostalnog sindikata putara Srbije u vladi su primlili predstavnici ministarstva finansija i privrede i ministarstva saobraćaja, i generalni sekretar vlade Veljko Odalović sa kojima su održali sastanak u prisustvu v.d. generalnog direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

Protest je završen negde oko 15.40 sati, i nakon toga saobraćaj koji je bio blokiran u tom delu grada, ponovo normalno funkcioniše. Drobnjak je rekao da podržava zahteve putara i da neće biti otpuštanja 10.000 radnika u putnoj privredi, kao što tvrde njihovi predstavnici.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije, Sonja Vukanović je rekla da je na sastanku dogovoreno da se formira radna grupa koju će činiti njihovi predstavnici i predstavnici resornih ministarstava i "Puteva Srbije" koja će precizno utvrditi koliko država duguje putarima i plan za rešavanja problema u toj privrednoj grani.

Drobnjak je rekao da će sva putarska preduzeća imati novca da podele plate u naredna dva meseva, i pozvao ih da nastave da rade. On je rekao da Putevi Srbije duguju putarima 2,8 milijardi dinara i da Vlada Srbije od 10. juna treba da pronađe način, kako da se reši taj problem. On je pozvao predstavnike putarskih preduzeća da dođu kod njega u Puteve Srbije i izlože mu probleme koje imaju. Drobnjak smatra da će, ukoliko bude obezbeđeno 2,8 milijardi dinara, putari moći normalno da nastave da rade u narednom periodu.

Vukanovićeva je rekla da vlada mora da donese neke odluke do 10. juna, ili će putari blokirati saobraćaj u zemlji. "Ako neće milom, onda će silom", poručila je Vukanovićeva. Ona je rekla da bi tek od naredne godine moglo opet da se vrati finanisranje putne privrede iz naknada za naftu i naftne derivate. Zahtevi putara bili su da im država isplati dug od 9,7 milijardi dinara, obezbedi još šest milijardi za održavanje puteva do kraja godine i da se vrati finansiranje putne privrede iz naknade za tečno gorivo.

 

Komentari: 1

Alex 04.06.2013 08.38.31

Jadno je to što Drobnjak govori samo to da putari imaju da daju plate još dva meseca. A šta je sa ostalim računima koje imaju ove firme??? Zbog većine dugovanja, ove firme će biti utužene, a Drobnjaka interesuje samo to da imaju za plate. Valjda i firme poverioci putarskim firmama treba da imaju za plate i svojim radnicima. Bedno!

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;