Počela izgradnja fiskulturne sale u Prvoj osnovnoj školi u Obrenovcu

04.04.2013. | Danas

Simboličnim polaganjem kamena temeljca u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi juče je počela izgradnja fiskulturne sale, na mestu nekadašnjeg dnevnog boravka. Projektant sale je Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, a idejni tvorac, arhitekta Jovan Mitrović, rekao je da je dan kad se krene u realizaciju projekta najlepši dan u projektnom ciklusu.

- Presrećan što smo krenuli u izgradnju sale, koja će imati više od 800 metara kvadratnih i sastojaće se iz dve celine. Jedna je podzemna, a druga vidljiva i ona će se arhitektonski uklopiti u celokupan prostor koji je pod zaštitom države - kaže Mitrović.

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, ističe da je ovo samo nastavak aktivnosti koje opština sprovodi u oblasti obrazovanja.

- Potpuno je normalno da se i u centru grada i u svim selima gde god je to moguće izgrade fiskulturne sale. Čim završimo ovaj objekat, krećemo u izgradnju fiskulturne sale u Grabovcu. U roku od četiri godine više neće biti škole bez sale za fizičko. Sa početkom ovih radova mi smo otvorili građevinsku sezonu u Obrenovcu i molim sugrađane za toleranciju u slučaju da ih izvođenje radova bude ometalo u njihovim svakodnevnim aktivnostima - objašnjava Čučković.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Obrenovca Željka Jovetića, sala će biti otvorena sledeće godine za proslavu 190 godina od početka rada ove škole.

- Stara zgrada Prve obrenovačke osnovne škole je pod zaštitom države, kao i Sokolski dom i crkva koja je u neposrednoj blizini. Svi ovi objekti građeni su u drugoj polovini 19. i početkom 20. veka. Imali smo problem kako da održimo postojeću ambijentalnu celinu. Cilj je bio da se napravi funkcionalan, a opet i lep objekat. Vrlo često se zaboravlja da građevine ostaju dugo iza nas i da se mora voditi računa i o njihovoj estetici. Zbog toga smo se obratili najboljima u našoj zemlji, odnosno Arhitektonskom fakultetu, koji su pronašli rešenje za ovu salu - ističe Jovetić.

Rok završetka radova je 360 radnih dana, a vrednost projekta je 90 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 1

ivana 14.04.2013 21.34.05

Konacno dobijamo salu za fizicko, a videcemo da li ce biti zavrsena tad kad bude trebalo...

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...