SFSOPLATE-468X60-BANNER

Počela izgradnja fiskulturne sale u Prvoj osnovnoj školi u Obrenovcu

04.04.2013. | Danas

Simboličnim polaganjem kamena temeljca u Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi juče je počela izgradnja fiskulturne sale, na mestu nekadašnjeg dnevnog boravka. Projektant sale je Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, a idejni tvorac, arhitekta Jovan Mitrović, rekao je da je dan kad se krene u realizaciju projekta najlepši dan u projektnom ciklusu.

- Presrećan što smo krenuli u izgradnju sale, koja će imati više od 800 metara kvadratnih i sastojaće se iz dve celine. Jedna je podzemna, a druga vidljiva i ona će se arhitektonski uklopiti u celokupan prostor koji je pod zaštitom države - kaže Mitrović.

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, ističe da je ovo samo nastavak aktivnosti koje opština sprovodi u oblasti obrazovanja.

- Potpuno je normalno da se i u centru grada i u svim selima gde god je to moguće izgrade fiskulturne sale. Čim završimo ovaj objekat, krećemo u izgradnju fiskulturne sale u Grabovcu. U roku od četiri godine više neće biti škole bez sale za fizičko. Sa početkom ovih radova mi smo otvorili građevinsku sezonu u Obrenovcu i molim sugrađane za toleranciju u slučaju da ih izvođenje radova bude ometalo u njihovim svakodnevnim aktivnostima - objašnjava Čučković.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Obrenovca Željka Jovetića, sala će biti otvorena sledeće godine za proslavu 190 godina od početka rada ove škole.

- Stara zgrada Prve obrenovačke osnovne škole je pod zaštitom države, kao i Sokolski dom i crkva koja je u neposrednoj blizini. Svi ovi objekti građeni su u drugoj polovini 19. i početkom 20. veka. Imali smo problem kako da održimo postojeću ambijentalnu celinu. Cilj je bio da se napravi funkcionalan, a opet i lep objekat. Vrlo često se zaboravlja da građevine ostaju dugo iza nas i da se mora voditi računa i o njihovoj estetici. Zbog toga smo se obratili najboljima u našoj zemlji, odnosno Arhitektonskom fakultetu, koji su pronašli rešenje za ovu salu - ističe Jovetić.

Rok završetka radova je 360 radnih dana, a vrednost projekta je 90 miliona dinara.

 

Komentari: 1

ivana 14.04.2013 21.34.05

Konacno dobijamo salu za fizicko, a videcemo da li ce biti zavrsena tad kad bude trebalo...

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;