INFONET-468X60-BANNER

Međunarodni kongres o grejanju, hlađenju i klimatizaciji od 5. do 7. decembra 2012. u Sava centru

05.12.2012. | E-kapija

Međunarodni kongres o grejanju, hlađenju i klimatizaciji biće održan od 5. do 7. decembra 2012. godine u Sava centru u Beogradu. I ovogodišnji, 43. po redu, međunarodni kongres posvećen je aktuelnim temama iz šire oblasti grejanja, hlađenja i klimatizacije, pre svega usredsređenjem na zgrade kao glavne potrošače energije i na primenu obnovljivih izvora i najnovijih proizvoda koji se koriste u sistemima KGH.

Posebna želja organizatora je da se ostvari razmena informacija o novim građevinski materijalima koji utiču na energetske zahteve objekta, kao i predstavljanje najnovijih konstrukcija zgrada i njihovih arhitektonskih rešenja usklađenih sa termičkim karakteristikama koje su uslov za njihovo energetski racionalno ponašanje.

Teme obuhvataju rashladne fluide koji zamenjuju one klasične koji se povlače iz upotrebe s obzirom na njihov uticaj na životnu sredinu. Gradski sistemi grejanja i hlađenja ostaju nezaobilazne teme i ovog skupa poslenika struke grejanja, hlađenja i klimatizacije.

Drugog dana kongresa je predviđen sada već tradicionalni program za studente i najmlađu generaciju onih koji se opredeljuju za struku KGH, kao i za ostale specijalnosti koje su u direktnoj vezi sa sistemima KGH u zgradama. Teme studentskih radova obuhvataju opštu problematiku grejanja, hlađenja i klimatizacije. kao i teme sugerisane u ovoj informaciji. Među saopštenim radovima na kongresu, biće izabrani najbolji za objavljivanje u časopisu i predstavljanje na međunarodnim studentskim skupovima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;