Počela rekonstrukcija staklenika u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

27.11.2012. | Blic

Nakon decenija iščekivanja, krajem prošle nedelje konačno je počela rekonstrukcija velikog i malog staklenika u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu, a rok za završetak radova je 18 meseci. Vrednost radova iznosi nešto više od milion evra, a finansiraju se u okviru projekta Evropske investicione banke "Istraživanje i razvoj".

Velika staklena bašta, kojoj godinama preti urušavanje, ostaće zatvorena do proleća, kada će početi premeštanje oko hiljadu vrsta osetljivih biljaka na sigurno. U toku je prva faza radova, koja podrazumeva rušenje malog staklenika - množare, odnošenje šuta, i početak izgradnje novog objekta, kao i radove u delu aneksa velikog staklenika koji su od tvrdog materijala i u kojima nema biljaka.

- U međuvremenu će izvođači radova pripremati delove za metalnu konstrukciju, i verujemo da će od marta krenuti intenzivnije sa ovim radovima – kaže Petar Marin, upravnik Instituta za botaniku i Botaničke bašte.

Radovi koji su krajem jula započeti na otvorenom u "Jevremovcu", obustavljeni su pre više od mesec dana, a za nastavak se i dalje čeka da izvođačima bude isplaćen bar deo novca. Ove radove je sa 63 miliona dinara trebalo da finansira Fond za zaštitu životne sredine, koji je u međuvremenu ukinut.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...