Savet zelene gradnje Srbije obeležio drugu godišnjicu

27.11.2012. | E-kapija

U beogradskom Aeroklubu, u prisustvu velikog broja gostiju u subotu (24. novembar 2012. godine), obeležena je druga godišnjica Saveta zelene gradnje Srbije. Ova organizacija je pre dve godine formirana uz podršku Svetskog saveta zelene gradnje, a ima za cilj da podstakne i vodi preobražaj srpske građevinske industrije i celokupnog tržišta ka održivosti i praksi zelene gradnje.

Savet zelene gradnje Srbije trenutno ima 40 članica, kompanija različitih profila, koje predstavljaju deo profesionalne mreže, koja okuplja sve zainteresovane strane u građevinskoj industriji.

- Drugu godinu Saveta zelene gradnje Srbije obeležili su značajan napredak u okviru Svetskog saveta zelene gradnje, proširenje članstva, realizacija novih edukativnih programa kao i izuzetno uspešna organizacija Sajma i Konferencije zelene gradnje, koji će i naredne godine, od 27. februara do 1. marta, biti organizovani u Beogradu – rekla je Marija Golubović, predsednica Saveta, u pozdravnom govoru za članove partnere i predstavnike medija.

Prisutnima se obratio i Goran Trivan, sekretar za životnu sredinu Grada Beograda.

- Grad je pružio podršku Savetu zelene gradnje Srbije od samog osnivanja, ali za pravu pomoć u ostvarenju ciljeva Saveta potrebna je i još veća podrška nadležnih državnih ministarstava – rekao je Trivan.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece