INFONET-468X60-BANNER

Završetak Reciklažnog centra u Paraćinu verovatno do kraja 2012. godine

22.10.2012. | Tanjug

Izgradnja Reciklažnog centra u Paraćinu, započeta u avgustu, teče po planu i mogla bi biti završena do kraja decembra pod uslovom da graditelji ne obustave radove, jer država, glavni finansijer, još ni dinar nije uplatila za tu investiciju.

Koordinator projekta Skupštine opštine Paraćin Ivan Ružić, izjavio je novinarima da Ministarstvo energetike, razvoja i životne sredine, koje je preuzelo nadložnostri ukinutog Fonda za zaštitu životne sredine, do sada "nije dalo ni dinara, iako se država ugovorom obavezala da uloži 22,5 miliona dinara".

- Izvođač radova - konzorcijum "Spektar invest", "Piramida" i "Transkop", koji je ovu investiciju dobio zahvaljujući najboljoj ponudi (javna nabavka sprovedene bez javnog poziva), ispostavio je prvu fakturu, ali ona nije plaćena - objasnio je Ružić.

- Bez obzira na to, nastavili su radove, i na objektu su zavrseni temelji i počela montaža hale, a piprema se asfaltiranje prilaznih saobraćajnica - rekao je Ružić.

On očekuje brzu reakciju nadležnog ministarstva i nada se da će izvođač radova biti dovojno strpljiv.

Reciklažni centar se gradi u Industrijskoj zoni "Zmič" između Paraćina i Ćuprije, a rok za završetak je 87 dana.

Reč je o jednom od 20 reciklažnih centara koji su izgrađeni ili se grade u Srbiji na osnovu ugovora koje su opštine potpisale 7. jula 2011. godine sa Ministarstvom životne sredine i Republičkim fondom za zaštitu životne sredine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;