INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Turski "Dogus Construction" želi da gradi puteve u Srbiji

04.10.2012. | Tanjug

Dogus ConctructionJedna od tri najveće holding kompanije u Turskoj - "Dogus Construction", zainteresovana je za učešće u velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Regionalni direktor za Balkan te firme, Ertan Japici, prilikom posete Ministarstvu saobraćaja u sredu (3. oktobra 2012. godine), rekao je kako veruje da će ova građevinska firma veoma brzo pronaći značajno mesto u realizaciji mnogobrojnih projekata u Srbiji.

Trenutna vrednost projekata koje realizuje "Dogus Construction" iznosi 4,5 mlrd USD, a direktno učešće te kompanije je 3,5 mlrd USD.

Kompanija učestvuje u izvođenju projekata i sistema za masovni prevoz putnika železnicom, izgradnji elektromehaničkih radova na metrou u Instabulu, kao i proširenju metroa (Lot 1) u Sofiji u dužini od 3,8 kilometara, uključujući četiri metro stanice. Nedavno su dobili posao na izgradnji autoputa Konja-Afion u dužini od 47 kilometara.

Između ostalog, raspolažu i najsavremenijom građevinskom operativom i imaju specijalizovanu mašinu za probijanje tunela, u izgradnji dugih tunela, sa kružnim poprečnim presekom.

Ono što je, takođe, interesantno, u radu turske kompanije je visok bonitet prilikom obezbeđivanja finansijskih linija. U sastavu holdinga posluju i bankarske institucije koje su spremne da na osnovu različitih modela finansiranja obezbede novac za realizaciju projekata.

"Dogus Construction", navelo je ministarstvo, učestvuje na tenderu za završetak deonice na Koridoru 10 između Čiflika i Pirota.

Državni sekretar Miodrag Poledica i pomoćnica ministra za evropske integracije Mirjana Trifunović, predstavili su sve ključne projekte i potencijalne poslove predviđene Master planom Srbije do 2027. godine.

Takođe, dogovoreno je da se posle dolaska jedne od četiri komapnije koje čine holding "Dogus Construction" i preostale tri uključe i prijave na tenderima, naravno uz ravnopravo učešće srpske građevinske operative.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;