Pojačani radovi na putu od Uba do Lajkovca

29.08.2012. | Beta

Pojačani su radovi na deonici autoputa Beograd-južni Jadran, od Uba do Lajkovca, kroz Tamnavu, rekli su novinarima predsednik Opštine Ub Darko Glišić i predstavnik Javnog preduzeća "Koridori Srbije" Ivan Pavlović.

Oni su precizirali da se radi na teritoriji Opštine Ub, dok je na teritoriji Opštine Lajkovac veći deo posla završen.

Glišić je kazao da će poslednji preostali slučaj eksproprijacije zemljišta jednog domaćinstva na trasi kroz Ubsku opštinu, biti rešen do kraja avgusta.

Pavlović je najavio da će uskoro započeti asfaltiranje, te će do kraja građevinske sezone biti okončani radovi na deonici od Uba do Lajkovca dugačkoj 12,6 kilometara, sa 12 mostova.

On je izrazio uverenje da bi sredinom 2013. mogla da bude završena kompletna deonica autoputa ka Crnoj Gori, takozvanog "Koridora 11".

Ukupna vrednost radova na deonici Uba-Lajkovac je oko 73 miliona evra, a radove izvode domaće firme.

U aprilu su, uz kredit Azerbejdžana, u selu Dići kod Ljiga započeli radovi na deonici Ljig-Preljina, dužine 40 kilometara. Posao je poveren građevinskoj firmi "Az Virt".

Auto-put bi, preko Beograda i Čačka, trebalo da sa južne strana poveže Srbiju sa Crnom Gorom i dalje, pomorskom vezom preko Bara, sa Italijom, a na severu, auto-putem od Beograda do Vršca, sa Rumunijom.

Po ranijim podacima, kroz Srbiju su utvrđene deonice Beograd-Obrenovac (25 kilometara), Obrenovac-Ub (27 kilometara), Ub-Lajkovac (12,6 kilometara), Lajkovac-Ljig (25 kilometra) i Ljig-Čačak (50 kilometara).

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...