Dovodimo nove investitore u Beočin

09.09.2008. | Tanja Janković, Biznis | Biznis

Kompanija „Lafarž" (Lafarge) će oživeti biznis park, koji se prostire na 25 hektara zemljišta sa izgrađenom infrastrukturom i tako će pomoći da Beočin postane jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji - rekao je za Biznis Kostin Bork, novi direktor „Lafarž" u Srbiji, i dodao da će uložiti napor da animira i privuče još stranih investitora koji bi došli u tu opštinu.

Kako biste ocenili dosadašnje poslovanje u Srbiji?

- „Lafarž" je jedan od prvih velikih stranih investitora koji je došao u Srbiju nakon demokratskih promena, i od tada do danas svedoci smo velikih promena u fabrici i u našem okruženju. Svih ovih godina suočavali smo se sa mnogim izazovima, ali je svaka poteškoća na koju smo naišli predstavljala dodatni motiv za postizanje još boljih rezultata. Mogu da kažem da smo u celini zadovoljni našom investicijom i poslovanjem u Srbiji.

Kolike su dosadašnje ukupne investicije vaše kompanije u Srbiji?

- Nakon akvizicije 2002. godine koja je iznosila oko 58 miliona evra, do sada smo, pored toga, investirali oko 75 miliona evra u tehničku rekonstrukciju i modernizaciju fabrike, koja sada može da se meri sa najuspešnijim fabrikama u Evropi. Zahvaljujući tako obimnom investicionom programu, sva naša postrojenja pokrivena su filterima, zatvoren je mokri postupak koji je bio veliki zagađivač, izgrađen je novi silos klinkera kapaciteta 50.000 tona koji obezbeđuje skladištenje klinkera u zatvorenom, što je sve ukupno doprinelo da mi u pogledu stanja životne sredine danas u Beočinu imamo znatno bolju situaciju.

A godišnji promet?

- Prošle godine naš ukupni promet iznosio je oko 100 miliona evra...

(ceo intervju na sajtu Biznis)
 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!