Isplatile se investicije u Ribarskoj banji

01.08.2012. | Tanjug

Specijalna bolnica "Ribarska banja" nadomak Kruševca, koja godišnje ostvaruje profit od preko 1 miliona evra, u letnjoj sezoni dnevno beleži preko 2.000 posetilaca i rekordan broj noćenja, rekao je za Tanjug direktor ove ustanove dr Branislav Katančević.

Izrazivši očekivanje da će se Ribarskoj banji uskoro vratiti oko 11 hektara zemljišta koje je sada u vlasništvu JP "Srbijašume", Katančević je najavio izgradnju hotela sa dve stotine ležajeva jer je, kako je kazao, "prebukiranost" trenutno najveći problem ove zdravstveno - turističke ustanove.

Osim gostiju iz Kruševca, Niša, Beograda i Novog Sada, 12 odsto posetilaca čine gosti iz inostranstva, najpre Francuske, koji organizovano dolaze nekoliko puta godišnje, kao i iz Švajcarske i Nemačke, kao i sa Floride.

Komentarišući profit ove ustanove koji godinama prelazi 1 milion evra, direktor SB Ribarska banja ističe da se zarada koristi za nova ulaganja podsetivši da je krajem prošle godine otvoren velnes i spa centar u koji je investirano oko 360 miliona dinara.

- Za završetak velnes i spa centra uzeli smo kredit kod banaka u visini od 50 miliona dinara i on je skoro isplaćen. Na jesen ćemo renovirati i vilu Hercegovina i ukoliko saberemo ove dve investicije, dolazimo do podatka da smo samo u poslednje dve godine investirali oko 5 miliona evra - naglasio je Katančević.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...