Isplatile se investicije u Ribarskoj banji

01.08.2012. | Tanjug

Specijalna bolnica "Ribarska banja" nadomak Kruševca, koja godišnje ostvaruje profit od preko 1 miliona evra, u letnjoj sezoni dnevno beleži preko 2.000 posetilaca i rekordan broj noćenja, rekao je za Tanjug direktor ove ustanove dr Branislav Katančević.

Izrazivši očekivanje da će se Ribarskoj banji uskoro vratiti oko 11 hektara zemljišta koje je sada u vlasništvu JP "Srbijašume", Katančević je najavio izgradnju hotela sa dve stotine ležajeva jer je, kako je kazao, "prebukiranost" trenutno najveći problem ove zdravstveno - turističke ustanove.

Osim gostiju iz Kruševca, Niša, Beograda i Novog Sada, 12 odsto posetilaca čine gosti iz inostranstva, najpre Francuske, koji organizovano dolaze nekoliko puta godišnje, kao i iz Švajcarske i Nemačke, kao i sa Floride.

Komentarišući profit ove ustanove koji godinama prelazi 1 milion evra, direktor SB Ribarska banja ističe da se zarada koristi za nova ulaganja podsetivši da je krajem prošle godine otvoren velnes i spa centar u koji je investirano oko 360 miliona dinara.

- Za završetak velnes i spa centra uzeli smo kredit kod banaka u visini od 50 miliona dinara i on je skoro isplaćen. Na jesen ćemo renovirati i vilu Hercegovina i ukoliko saberemo ove dve investicije, dolazimo do podatka da smo samo u poslednje dve godine investirali oko 5 miliona evra - naglasio je Katančević.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...