INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obrenovac u procesu "čišćenja crnih rupa"

09.07.2012. | E-kapija

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slobodan Molerović obišli su danas staru zgradu opštine koja je planirana za rušenje.

– Mi smo zaista hrabro krenuli u jedan proces koji se zove "čišćenje crnih rupa" i u tome je kompletna opštinska administracija i naš urbanizam. Jedan deo tog procesa je i rušenje stare zgrade opštine, za čije uklanjanje smo tražili i dobili dozvolu – rekao je Miroslav Čučković.

Čučković je najavio i rušenje stare zgrade suda, koje bi trebalo da bude gotovo do kraja jula. Treći objekat koji bi trebalo rekonstruisati je zgrada Crvenog krsta u Ulici vojvode Mišića (kod Canetovog sokačeta) u kojoj će biti smešteno Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine, kao i Javno preduzeće "Poslovni prostor".

Osim ovih radova, predsednik opštine Obrenovac je najavio sređivanje fasada u glavnoj ulici u Obrenovcu koje bi bile u istoj boji, bež tonaliteta.

Direktor Javnog preuzeća za izgradnju Obrenovca Slobodan Molerović izjavio je da pre bilo kakvog rušenja stare zgrade opštine predstoji mnogo posla, a to se konkretno odnosi na iseljavanje porodica i obezbeđivanje smeštaja za građane koji žive u ovoj zgradi.

– Definitivna odluka opštine je da se za ove porodice pribave novi objekti i taj posao dobilo je JP za izgradnju Obrenovca. Trenutno smo u realizaciji nekoliko poslova istovremeno, ne bismo li u vrlo kratkom vremenu obezbedili te uslove. U toku je izrada urbanističkog projekta parcelacije opštinskog placa na kome je planirano da se obezbede objekti za raseljavanje porodica koje žive u ovoj zgradi – rekao je Molerović.

JP za izgradnju Obrenovca radi i projekat uređenja terena. Najavljeno je i pokretanje postupka javne nabavke objekata u koje bi porodice bile raseljene.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;