Smederevo najavljuje tužbu protiv 'Comico oil-a'

04.07.2012. | Tanjug

Kompanija "Comico oil" predložiće gradu Smederevu da novac za zakup zemljišta za rafineriju plati do 15. avgusta uz zateznu kamatu za svaki dan kašnjenja, prenose mediji, dok su gradske vlasti juče saopštile da moraju da se poštuju ugovor i procedura koja je njime utvrđena.

Ni posle opomene sa rokom od osam dana, "Komiko oil" nije uplatio 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte u Smederevu.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović navela je da je, dan pre isteka novog roka za uplatu koji je firma "Comico oil" dobila od predstavnika grada, održan sastanak sa predstavnicima te kompanije koji su upoznati sa budućim koracima koje će preduzeti Javni pravobranilac u cilju poštovanja Ugovora, ističe se u saopštenju koje je juče dostavljeno Tanjugu.

Stav rukovodstva grada, iznet predstavnicima "Comico oil"-a na sastanku, je da postoji razumevanje za nastale probleme koje ima zakupac, ali da Ugovor mora da se poštuje, kao i procedura koja je njime definisana.

Gradske vlasti Smedereva su ranije najavile da će poštovati zakon, pa bi već danas, kada ističe rok, gradski pravobranilac trebalo da podnese tužbu za raskid ugovora, podsetila je Radio-televizija Srbije.

Međutim, pošto taj proces traje, ako "Comico oil" u međuvremenu plati zakup, gradske vlasti mogle bi da povuku tužbu.

"Comico oil" je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, investiciju vrednu 250 miliona dolara, izgraditi za tri godine, otvoriti oko 700 radnih mesta i kroz razne donacije, pomoći gradu Smederevu.

Ugovor o izdavanju zemljišta u zakup kompaniji "Comico oil", za izgradnju rafinerije u Smederevu, potpisan je 25. aprila u Smederevu, a rok za uplatu novca istekao je 26. juna, pa je produžen za osam dana.

Povezane vesti:

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...