INFONET-468X60-BANNER

"Comico oil" i dalje ne odustaje od Smedereva

26.06.2012. | b92

Američko - holandska kompanija "Comico oil" traži razumevanje gradske vlasti Smedereva za kašnjenje u isplati zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije.

Firma uverava da neće odustati od te investicije, izjavio je zamenik generalnog direktora "Comico oil" - a Radomir Radivojević.

"Ne možemo da utičemo na odluku gradske uprave da li će pokrenuti tužbu i raskinuti ugovor sa Comicom, ali smatramo da to ne bi bila dobra odluka u situaciji kad mnogim firmama preti stečaj i radnici ostaju bez posla", rekao je Radivojević

Predsednik Skupštine Grada Smedereva Branče Stojanović izjavio je da će pravobranilac sutra poslati opomenu kompaniji "Comico oil", pošto ističe rok za uplatu zakupa zemljišta za rafineriju.

"Videćemo šta zakon, odnosno pravobranilac kaže koji su to rokovi koji se daju zakupcu. Ukoliko ni posle opomene ne stigne uplata, Grad Smederevo je obavezan da povede sudski spor za poništavanje ugovora", rekao je on.

Predstavnici "Comico oil'- a i gradske vlasti uskoro će se sastati da bi razmotrili "probijanje roka" u plaćanju.

"Posle tog sastanka, menadžment "Comico oil"- a će odlučiti o daljim planovima realizacije investicije u Srbiji i o tome obavestiti javnost", rekao je Radivojević.

Povezane vesti: 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;