INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inter-kop uskoro gradi metro u Kazahstanu

21.06.2012. | Gradjevinarstvo.rs

"Inter-kop" iz Šapca, jedna od vodećih firmi u Srbiji, juče je organizovala Dan otvorenih vrata za novinare i predstavila naredni projekat - izgradnju metro stanice "Sajran" i "Moskva" u Kazahstanskom gradu Almati.

Početak radova, čija je vrednost sedam miliona evra, predviđen je za drugu polovinu 2012. godine, i trenutno se čeka uplata avansa od strane Kazahstanaca. Ovaj posao "Inter-kop" će realizovati sa kazahstanskom kompanijom "Almatzmetrokurilis", sa kojom je i dogovoren zajednički nastup na tenderima za izvođenje tunela u Srbiji.

Izgradnja Glavnog poštanskog centra u Zemunu, izgradnja stanova u naselju "Stepa Stepanović", samo su neki od velikih projekata na kojima je angažovana kompanija "Inter-kop" tokom prošle i ove godine na domaćem tržištu.

Gradnja Glavnog poštanskog centra u Zemunu započeta je krajem pretprošle godine, a zvaničan završetak radova obeležen je poletkom maja 2012. godine. Prostire se na oko 28.000m2 i obuhvata više objekata poput hale za proizvodnju i upravnog dela zgrade. U naselju "Stepa Stepanović" u Beogradu, "Inter-kopu" je poveren posao izgradnje dela kompleksa površine 32.000m2 kao i izgradnja dva kilometara saobraćajnica sa pripadajućom infrastrukturom.

Zahvaljujući strateškoj saradnji "Inter-kopa" i italijanske kompanije "Margaritelli", u drugoj polovini 2012. očekuje se završetak izgradnje fabrike za proizvodnju pragova koja će se nalaziti u Kosjeriću. Kapacitet prostrojenja u prvoj fazi proizvodnje biće 150.000 pragova godišnje, a fabrika će u početku zapošljavati 60 radnika.

Akuelni ili završeni poslovi na kojima je "Inter-kop" angažovan su obilaznica oko Beograda, radovi na Dobanovačkoj petlji, početak izgradnje socijalnih stanova u naselju Kamendin u Zemunu, parterno uređenje naselja "Dr Ivan Ribar" u Novom Beogradu, izgradnja nadvožnjaka na deonici Bulevara Evrope u Novom Sadu, završetak radova na Zrenjaninskoj petlji, završetak 12 kilometara saobraćajnica na teritoriji beogradskih opština Čukarica, Rakovica i Barajevo, rekonstrukcija puta Obrenovac-Šabac...

Vlasnik i direktor "Inter-kopa" Rade Nikolić napominje da je, osim ekonomske krize, rigoroznih bankarskih uslova, i nelojalna konkurencija pogubna za domaću građevinsku industriju.

- Imamo sve veći priliv stranih građevinskih kompanija koje se pojavljuju na tenderima sa nerealno niskim cenama, tako da su domaće građevinske kompanije u nezavidnom položaju. S obzirom na krizu i obim posla, zadovoljan sam da poslujem na pozitivnoj nuli- kaže Nikolić.

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;