INFONET-468X60-BANNER

Mrkonjić: Španci zainteresovani za velike infastrukturne projekte

20.06.2012. | Tanjug

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić sastao se juče u Beogradu sa čelnicima španske kompanije “FČ” koji su ponovo izrazili zainteresovanost za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata gde učestvuje “Alpina”, od nedavno u vlasništvu te korporacije.

Španci su posebno zainteresovani za poslove po principu javnog-privatnog partnerstva, u čemu su naišli i na puno razumevanje ministra Mrkonjića.

“Mi bismo rado videli vašu firmu u izgradnji Koridora 11, na deonicama Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig o čemu smo nedavno već razgovarali”, kazao je Mrkonjić, interesujući se kada se može očekivati njihova prva konkretnija ponuda.

Generalni direktor FČ Francisko Kordoba Donado i regionalni menadžer Hoze Luis Fernandez, po drugi put u poslednjih mesec dana doputovali su u Beograd kako bi se sastali sa resornim ministrom.

“Naša kompanija prisutna je na svim većim tržištima u regionu, a Srbiju i Hrvatsku, pa i Makedoniju, odredili smo kao glavni prioritet za poslove u bivšoj Jugoslaviji”, istakao je Kordoba.

Kordoba i Hernandez obećali su ministru da će u roku od dva meseca, posle neophodnih analiza, predložiti program realizacije tog posla na Koridoru 11 po principu javnog-poslovnog partnerstva, kao i način rukovodjenja projektom.

O njihovom predlogu konačni sud daće Vlada Srbije, a predhodno i odgovarajući timovi stručnjaka i banke koje treba da provere i finansijsku isplativost projekta.
 
Gosti su obavestili ministra i o razgovorima koje imaju oko putarskih poslova u Makedoniji, a koji su takođe vezani za dalju realizaciju Koridora 10 ka krajnjem jugu Evrope, a o cemu su ministar Mrkonjić i makedonski ministar saobraćaja takođe nedavno razgovarali.

Sastanku su prisustvovali i direktori “Alpine” za Srbiju Nevenka Pecan i Zoran Kostić, navedeno je u saopštenju Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;