INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lopovi oštetili most na Južnoj Moravi

12.06.2012. | Večernje novosti

Most na Južnoj Moravi kod sela Mazarać, koji spaja sela na rubu hanske i vranjske opštine, ostao je bez vitalnih delova za manje od godinu dana od njegovog otvaranja. Lopovi su poskidali metalne držače za fosne, tako da je sada most klimav i nije bezbedan ni za pešake, a posebno ne za vozila. Meštani su krađu prijavili policiji koja traga za počiniocima kao i lokalnim samoupravama, kako bi se šteta sanirala.

- Već smo naručili nove metalne držače i nadamo se da će brzo stići. To će nas koštati oko 300.000 dinara - kaže Vera Dragutinović, direktorka Direkcije za gradsko zemljište i puteve u Vladičinom Hanu.

Most u Mazaraću je pušten u saobraćaj 8. juna prošle godine. Dužine je 30 metara, nosivosti 20 tona, sa pristupnim saobraćajnicama od 184 metra, tako da je lokalno stanovništvo nesmetano moglo da ga koristi i za vozila. U njegovu izgradnju uloženo je 16 miliona dinara, a podignut je uz pomoć Vojske Srbije i Ministarstva za infrastrukturu. Spaja meštane šest sela u hanskoj i vranjskoj opštini i od vitalnog je značaja za one koji se bave poljoprivredom, jer su im sela na jednoj, a njive na drugoj obali Južne Morave.

Lokalno stanovništvo se nada da će lopovi biti pronađeni i kažnjeni za ovo nedelo. Krađe u hanskoj opštini poslednjih godina poprimile su takve razmere da bi malo ko bio iznenađen kada bi lopovi razmontirali i most u samom centru varoši.

Na most u Mazaraću skoro četiri decenije čekali su žitelji više sela u dve opštine koje je Južna Morava razdvajala od kada je bujica odneli stari drveni most. Mnogi su do imanja išli i železničkim mostom nizvodno od ovog, pa su nesreće bile neminovne.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;