INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvoren most na reci Mlavi

05.06.2012. | Glas Srbije

Vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić svečano je juče označio početak saobraćaja preko mosta na Mlavi u selu Kamenovu, pokraj Petrovca na Mlavi.

Dačić je na mostu naglasio da je cilj saobraćajnice da se spoje dva regionalna puta i stvori infrastruktura od značaja za drugu po veličini opštinu u Braničevskom okrugu.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević ocenio je ovu investiciju kapitalnom, precizirajući da je vrednost čitavog projekta koji podrazumeva i regulaciju reke Mlave oko 200 miliona dinara i da su finansiranje pomogli Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, kao i javno preduzeće "Srbija vode".

Projekat izgradnje mosta preko Mlave, dugačkoj 35, a širokog sedam metara, koji Kamenovo povezuje sa zaseokom Drobež na levoj obali reke, izgrađen je uz sredstva koja je obezbedila i Svetska banka za obnovu i razvoj iz Vašingtona.

Dragojević je naglasio da su, u okviru projekta, završeni radovi na regulaciji reke Mlave u dužini od 3,5 kilometara, kao i da je izgradnja mosta u Kamenovu čekala više od 20 godina.

"Značaj mosta je višestruk, jer otvara i mogućnost izgradnje buduće zaobilaznice, čime bi se Petrovac na Mlavi rasteretio pre svega tranzitnog saobraćaja", naglasio je Dragojević.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;