INFONET-468X60-BANNER

Kovin dobija novu industrijsku zonu

16.05.2012. | Dnevnik

Predsednik vojvođanske Vlade dr Bojan Pajtić i direkor pokrajinskog Fonda za razvoj Nebojša Malenković uručili su predsedniku opštine Kovin Slobodanu Brankoviću odluku Fonda o finansijskoj podršci u iznosu od 300 miliona dinara.

Zahvaljujući ovim sredstvima, kao i delu novca lokalne administracije, Kovin će dobiti novu industrijsku zonu, koja je, po rečima Pajtića, ne samo obavezni deo savremenog privrednog okruženja, nego predstavlja i temeljnu pretpostavku za privlačenje investitora i novih ulaganja.

Izgradnja industrijske zone počeće u junu, a novac Fonda za razvoj biće uložen i u asfaltiranje deonice puta od Kovina do Bavaništa u dužini od tri i po kilometra i izgradnju fabrike vode, koja će, posle šest godina od kada je uz podršku Fonda započela njena gradnja biti završeno postavljanje vodovodne mreže i obezbeđeno vodosnabdevanje Kovinaca.

- Vlada Vojvodine i Fond za razvoj do danas su pomogli izgradnju 18 industrijskih zona u našoj pokrajini, a srednji i južni Banat imaju posebno mesto, jer planiramo da privučemo što više investitora i ulagača, uglavnom italijanskih preduzeća koji sada posluju u rumunskom delu Banata, a kod kojih postoji veliki interes za poslovanje u Vojvodni - rekao je Pajtić i dodao da su već realizovali tri takva ulagnja u Zrenjaninu, Alibunaru i Novom Bečeju.

Pajtić je podsetio da je jedan od najkompetetnijih autoriteta u poslovnom svetu "Financial Times" Vojvodinu svrstao na četvrto mesto među evropskim regijama kada je isplativost investiranja u pitanju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;