INFONET-468X60-BANNER

Otvoren akva park u Bačkom Petrovcu

24.04.2012. | Beta

U Bačkom Petrovcu danas je otvoren akva park "Petroland", u čiju izgradnju je slovačka kompanija "Aqua therm invest" do sada uložila 8,5 miliona evra. "Petroland" je najveći akva park u ovom delu Evrope.

Prema rečima direktora akva parka Jana Brtke, danas je okončana prva faza izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa, a kada za dve godine bude potpuno završen u projekat će biti investirano 22 miliona evra.

- Ovaj projekat je nova stranica u istoriji vojvođanskog turizma, jer neće biti stranog turiste koji dođe u Pokrajinu da ne poželi da poseti akva park u Bačkom Petrovcu - rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i dodao da projekat pruža veliku šansu razvoju sektora uslužnih delatnosti.

Ono što razlikuje akva park u Bačkom Petrovcu od većine ostalih kompleksa sličnih sadržaja je termalna voda koja se koristi u svim bazenima i omogućava nesmetan rad parka tokom većeg dela godine.

Voda se crpi sa dubine od 800 metara i njena temperatura je oko 40 stepeni celzijusovih. U samim bazenima voda je rashlađena, a tokom zimskih meseci predviđeno je da bude oko 30 stepeni, što će omogućiti nesmetano kupanje, ali i zagrevanje vazduha u specijalnom balonu.

Akva park nalazi se na samom ulasku u Bački Petrovac, na putu ka Novom Sadu, od koga je udaljen 18 kilometara. Sada je u funkciji šest hektara, a po završetku treće faze izgradnje prostiraće se na površini od 26 hektara. U parku se sada nalaze razni tobogani, bazeni za decu i odrasle, kao i dečje igralište i sportovi na pesku.

Direktor akva parka je najavio da će u narednim fazama biti izgrađen olimpijski bazen, amfiteatar, zatvoreni bazeni i bungalovi, a tokom 2013. planiran je i završetak izgradnje hotela.

Svi bazeni obloženi su specijalnom podlogom iz Italije, koja onemogućava prisustvo bakterije u vodi koja izaziva pojavu legionarske bolesti, što je čest slučaj u ovakvim kompleksima.

U okviru kompleksa nalazi se fabrika vode kojom se napajaju bazeni i savremen prečistač otpadnih voda. Ceo sistem akva-parka povezan je sa centralnom zgradom, u kojoj se vrši automatizovana kontrola temperature i ispravnosti vode u bazenima.

Vezane vesti

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;