INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Asfaltirani prvi kilometri autoputa prema Crnoj Gori kod Lajkovca

26.03.2012. | Tanjug

Na trasi budućeg autoputa od Beograda prema Crnoj Gori asfaltirani su prvi kilometri na deonici od Uba do Lajkovca, koju je u petak (23. mart 2012. godine) obišao ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić.

U mestu Nepričava kod Lajkovca, gde se obavljaju asfalterski radovi, Mrkonjić je izjavio novinarima da će sledeća deonica na Koridoru XI od Ljiga do Preljine početi da se gradi u prvoj nedelji aprila.

Ističući da ekipa stručnjaka na čelu sa preduzećem "Koridori Srbije" priprema ugovor za tu deonicu, on je dodao da će na njoj raditi preduzeća iz Azerbejdžana i Srbije.

Mrkonjić je podsetio da je azerbejdžanska vlada obezbedila kredit za izgradnju deonice od Ljiga do Preljine, dužine od 40,3 kilometra, po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri odsto, na 15 godina, sa grejs periodom od tri godine i otplatom na 12 godina, a predviđeno je da domaće firme u tom poslu preuzmu do 49% radova.

Početkom izgradnje autoputa od Ljiga do Preljine, Koridor 11 će dobiti pun zamah i nijedna buduća vlada neće moći da zaustavi taj značajan projekat, rekao je ministar.

On je naveo da na deonici od Uba do Lajkovca više nema nikakvih problema, da se radovi odvijaju punim intenzitetom, kao i da su još dve deonice spremne za izgradnju - od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

Radovi na te dve deonice trebalo bi da počnu do kraja mandata ove vlade i one su trenutno spremne za ustupanje stranim partnerima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-DOBANOVCI
www.tuplex.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;