SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počela izgradnja Fabrike cerada za automobile "Confezioni Andrea" u Jagodini

23.03.2012. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković-Palma simbolično su juče označili početak radova na izgradnji Fabrike cerade za automobile italijanske kompanije "Confezioni Andrea".

Slika - Detalj sa gradilišta

Potpredsednica Vlade uručila je i Ugovor o bespovratnim sredstvima toj kompaniji, koja će zahvaljujući Programu podrške investitorima, uložiti u Jagodini 9 miliona evra, izgraditi fabriku i zaposliti 500 radnika. Kompanija je dobila 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Fabrika površine 8.000m2, smeštena je u Industrijskoj zoni, nekoliko stotina metara od međunarodnog autoputa Beograd-Niš i biće završena za 120 dana. Radove izvodi preduzeće "Neimar" iz Jagodine, a ovo će biti peta i najveća fabrika kompanije "Confezioni Andrea" u svetu.

Italijanska kompanija "Confezioni Andrea" proizvodi cerade za zaštitu vozila i motora, a njeni klijenti su "Audi", BMW, "Peugeot", "Citroen", "Fiat", "Alfa Romeo", "Aston Marti", "Ford", "Porshe", "Suzuki"...

Verica Kalanović je podsetila da su investitori došli u Jagodini "jer su imali gde da dođu", jer je Jagodina pre pet godina napravila kvalitetan program zapošljavanja, jedan od najboljih.

- Na 150 hektara tadašnje ledine, uz podršku tadašnjeg NIP-a od 2 miliona evra i uz veliko zalaganje lokalne samouprave, izgrađenja je Industrijska zona, jedna od najatraktivnijih lokacija za koju se nadam da će biti brzo popunjena - kazala je potpredsednica Vlade.

Gradonačelnik Marković je istakao da je današnji dan veliki za Jagodinu, imajući u vidu da će na ovoj lokaciji do 2015. godine raditi najmanje 4.000 ljudi.

- Za one koji neće raditi u ovoj fabrici obezbedili smo subvencije od 3.000 do 7.000 evra, bespovratnih sredstava iz budžeta grada za otvaranje porodičnioh radnji - rekao je Marković i napomenuo da će konkurs za ova sredstva biti raspisan 1. juna i trajati dva meseca.

Suvlasnica kompanije "Confezioni Andrea" Paola Taveli je podsetila da je u decembru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i dodala da je veoma zadovoljna što je ovako brzo došlo do realizacije dogovora. Ona je najavila da će fabrika već u julu otvoriti prva radna mesta i zaposliti, za mnogo kraće vreme od najavljenog, svih 500 radnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;