INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela druga faza gradnje sportske hale u Narodnoj bašti u Senti

14.03.2012. | RTV

Počela je druga faza gradnje sportske hale u Narodnoj bašti u Senti, tokom koje će biti izgrađeni zidovi, podignuta krovna prekrivka, a stručnjaci će obaviti i radove na unutrašnjem betoniranju.

U zgradi sa ukupnom površinom od pet hiljada kvadratnih metara svoje će mesto dobiti rukometni, odbojkaški i košarkaški teren, dok će gledalište pak imati ukupno hiljadu sedamsto mesta, saopšteno je iz opštine Senta.

Prva faza izgradnje hale sportova započeta je aprila 2010. a na svečanosti, koja je tim povodom bila upriličena, predsednik pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić je izjavio da je istorijska nepravda to što sve razvijenija, u raznorodnim granama sporta izvanredno uspešna opština, još uvek nema takav objekat, navodi se u saopštenju.

Izvođač radova, novosadsko preduzeće "Best izgradnja", tada se suočio ne samo sa nepovoljnom ekonomskom situacijom, već i sa burnim vremenskim prilikama.

U poslednjim danima februara, nakon okončanja vanrednog stanja, sve je već bilo spremno za to da izvođač započne drugu fazu izgradnje, koja obuhvata zatvaranje građevine, to jest podizanje zidova, prekrivanje krovišta i izvođenje radova na betoniranju unutrašnjosti.

- U međuvremenu sa velikim snagama radimo na podizanju infrastrukture. Pored gasnih vodova, vodovodne mreže i izgradnje kanalizacije, kraj sportske hale treba izgraditi i novu trafo-stanicu - rekla je predsednica opštine Senta Aniko Širkova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;