INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Izgradnju Centra za vanredne situacije u Novom Beogradu koči nedostatak novca

29.02.2012. | Blic

Novi Beograd, najveća beogradska opština po broju stanovnika, još nema vatrogasnu stanicu. Lokacija gde bi trebalo da bude izgrađen Specijalistički centar za vanredne situacije u okviru koga će se nalaziti i vatrogasna stanica, odavno je poznata, a reč je uglu Bulevara Milutina Milankovića i Omladinskih brigada.

Na ovoj lokaciji, od oko 10.461 kvadrata, planirana je izgradnja Specijalističkog centra za vanredne situacije, u okviru koga će se, osim vatrogasne stanice, nalaziti i prostorije Sektora za vanredne situacije, kao i Republički centar 112 (služba koja će primati hitne pozive umesto dosadašnjih brojeva 92, 93 i 94), sa helidromom. Prostorom će dominirati vatrogasni toranj visok 25 metara, koji će se koristiti za uvežbavanje intervencija na visini.

Kada bi gradnja mogla da počne niko sa sigurnošću ne može da kaže - novca za izgradnju još nema, a nisu ni sve radničke barake na toj lokaciji srušene, jer stanari odbijaju da se isele dok im se ne obezbedi drugi smeštaj.

Pripreme za izgradnju počele su 2010, kada je opština Novi Beograd počela da uklanja barake u kojima su većinom živele porodice nekadašnjih i sadašnjih radnika Građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović". Na toj lokaciji ostale su još dve barake.

- U toku je iseljenje stanara, i prikupljanje potrebne dokumentacije. Kada bi izgradnja mogla da počne, to pre svega zavisi od toga da li će biti novca - rekao je Mile Jovanović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;