INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija kule Bogojvar na Paliću u 2012. godini

22.02.2012. | E-kapija

Zanemarljiv je broj Subotičana koji kulu Bogojvar pamte u njenom punom sjaju. Malo je onih koji pamte boravak u njoj i pogled na jezero Palić. Mlađi pored zazidanih prozora, ništa drugo ni ne pamte, pa im ovaj objekat ni ne znači mnogo.

Slika - Bogojvar

Decenijama se u nju nije ulagalo, da bi devedesetih došlo do potunog propadanja kada su najćešći stanari kule bili golubovi i beskućnici. Ornamenti i fasada ovog objekat građenog u švajcarskom stilu su potpuno uništeni i tek se po nekim ćoškovima mogu naslutiti. Od ove godine će se u "Park Paliću" pored Ženskog štranda i Velike terase pozabaviti i Bogojvarom, koji bi po predviđenom planu trebalo da bude rekonstruisan, piše portal gradsubotica.co.rs.

Uslove rekonstrukcije će propisati Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, koji će izvođačima dati smernice kada je u pitanju izbor materijala koji će se ugraditi i boja na novoj fasadi.

Ono što je od posebnog interesa za građane, ali i posetioce Palića, je buduća namena ovog objekta. On decenijama nema nikakvu namenu i veliki problem predstavlja sam prostor koji predstavlja veliko ograničenje za mnoge delatnosti. Stoga će se veoma teško naći srećno rešenje koje će sa jedne strane zadovoljiti grad kao vlasnika i zakupca kao budućeg korisnika kule sa lepim pogledom na jezero, navedeno je na subotičkom portalu.

 

Komentari: 1

Dragan 23.02.2012 00.01.37

Poslasticarnice su u modi, jedna visoko kvalitetna, mislim po uzoru na francuske ili italijanske

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;