Novi direktor na čelu BASF Srbija

06.04.2009. | BASF

Kompanija BASF Srbija d.o.o., predstavništvo BASF Grupe za Srbiju, od danas ima novog direktora.

Harald Kube, doskorašnji direktor prodaje pesticida za Ukrajinu, Moldaviju i Kavkasku regiju nasledio je direktora Vernera Lenglea koji je, nakon deset godina uspešnog rukovođenja BASF-om u Srbiji, penzionisan.

Kao i njegov prethodnik, i Harald Kube će pored funkcije direktora firme BASF Srbija d.o.o. obavljati dužnost direktora prodaje pesticida za područje bivše Jugoslavije.

Harald Kube rođen je 1963. godine u glavnom gradu Perua, Limi i po zanimanju je diplomirani agronom. Profesionalnu karijeru započinje 1989. godine u Koloradu (SAD) kao serftifikovani savetnik u poljoprivredi firme Agro Engineering Inc.

Nakon službe u firmi Standard Fruit Co. S.A. i predstavništvu američke kompanije Dipon (DuPont) u Kostariki, Kube 1992. godine prelazi u hemijsku kompaniju Bajer (Bayer), u kojoj ostaje do 2003. godine na različitim rukovodećim pozicijama.

Od 2003. godine Kube je direktor prodaje pesticida za Ukrajinu, Moldaviju i Kavkasku regiju u ukrajinskom predstavništvu BASF Grupe, najvećeg hemijskog koncerna na svetu. Po završetku produženog mandata u Ukrajini, Kube u Srbiju dolazi da nasledi dosašnjeg direktora Vernera Lenglea, koji u penziju odlazi posle 45 uspešnih godina rada, od kojih je 36 proveo u BASF-u.

„Radujem se dolasku u Beograd i Srbiju. Drago mi je što sam u ovoj zemlji postavljen na čelo BASF-ovog predstavništva, koje poslednjih godina beleži kontinuiran rast prodaje i odlične poslovne rezultate. Siguran sam da ću svojim internacionalnim iskustvom i znanjem u oblasti pesticida doprineti daljem razvoju i napretku, kao i učvršćivanju pozicija BASF-a na lokalnom tržištu“, izjavio je Kube.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...