INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predstavljeni renovirani bazeni SRC "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu

26.01.2012. | Blic

Predstavnici opštine Stari grad i rukovodstva JP SRC "Milan Gale Muškatirović" obišli su danas renovirane bazene ovog sportsko-rekretivnog centra. U sklopu centra nalaze se otvoreni i zatvoreni bazeni, olimpijski bazen koji je na raspolaganju najpoznatijim plivačima za razna takmičenje i dečji bazen prilagođen osobama sa invaliditetom.

Slika - Zatvoreno kupalište SRC Milan Gale Muškatirović

Opština Stari grad je preuzela brigu o Sportsko – rekreativno - poslovnom centru "Milan Gale Muškatirović" i tokom poslednjih godina namenski je štedela i izdvajala budžetska sredstva obezbedivši oko 900 miliona dinara za obnovu zatvorenih i otvorenih bazena, krova, staklene fasade i bazenske tehnike SRPC-a.

Objekat je pod zaštitom Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture tako da se rekonstrukcijom nije promenio spoljni izgled, ali je zato njegova unutrašnjost drugačija. Sistem daljinskog grejanja u zatvorenim bazenima je uveden i ugrađena je najsavremenija bazenska tehnika.

Projekat rekonstrukcije je predvideo rotiranje velikog bazena na otvorenom za 90 stepeni, i proširenje dimenzija (30 x 21 metar) na 50 puta 25 metara. Takođe, i povećanje dečjeg i rekreativnog bazena, izgradnju betonskih tribina sa obe strane olimpijskog bazena, rekonstrukciju bazena za neplivače sa dodatnim sadržajima i dostupnosti osobama sa invaliditetom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;