Pobednici konkursa "Ekologičan dizajn"

19.10.2011. | E-kapija

Pobednici konkursa Ekologičan dizajn, koji su organizovali kompanija Tigar i magazin Kuća stil su Milan Marković i Uroš Džunić iz Studija 2 sa projektom Bajk parking.

Drugo mesto dele Milan Ranković, za projekat Češalj - stilizovani držač za bicikle i Vesna Pejović i Jelena Milojević iz studija Kako ko, za projekat Poklopac šahti od gumenog reciklata. Treća nagrada pripala je Ivani Radovanović i Slobodanu Erskom za projekat Skakalište - prostor od reciklirane gume namenjen bezbednoj dečjoj igri.

Na konkurs Ekologičan dizajn, koji je za zadatak imao novu primenu ili dizajn proizvoda od reciklirane gume, prijavljeno je 26 radova. Stručni žiri, koji su činili Edit Tomić, direktor časopisa Kuća stil, Dejan Babović, diplomirani inženjer arhitekture, Goran Jovanović, direktor Tigar Tehničke gume i Ljiljana Đukić, direktor marketinga Tigar Trade, posebno je imao u vidu primenljivost projekata sa tehničko-tehnološkog aspekta, njihovu upotrebnu vrednost, originalnost i estetiku.

"Osnovna ideja konkursa bila je da se kod mladih pokrene pozitivan stav, entuzijazam i ambicija, da se podstaknu na ekologično razmišljanje i predlože što inovativniju upotrebu proizvoda od reciklirane gume. Raznolikost pristiglih rešenja, koja veoma brzo mogu biti deo javnog, životnog i stambenog prostora, karakteriše urbani duh, ali i saglasje sa prirodom, odnosno neki novi optimizam", naglasio je Srđan Stojanović, direktor korporativnih komunikacija u preduzeću Tigar dodajući da je spoj industrijskih resursa i potencijala mladih kreativaca uvek dobitna kombinacija, za obe strane. Mladi stiču iskustvo i afirmaciju, a industrija nove ideje i stvaralaštvo, veću atraktivnost i konkurentnost na tržištu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...