Pobednici konkursa "Ekologičan dizajn"

19.10.2011. | E-kapija

Pobednici konkursa Ekologičan dizajn, koji su organizovali kompanija Tigar i magazin Kuća stil su Milan Marković i Uroš Džunić iz Studija 2 sa projektom Bajk parking.

Drugo mesto dele Milan Ranković, za projekat Češalj - stilizovani držač za bicikle i Vesna Pejović i Jelena Milojević iz studija Kako ko, za projekat Poklopac šahti od gumenog reciklata. Treća nagrada pripala je Ivani Radovanović i Slobodanu Erskom za projekat Skakalište - prostor od reciklirane gume namenjen bezbednoj dečjoj igri.

Na konkurs Ekologičan dizajn, koji je za zadatak imao novu primenu ili dizajn proizvoda od reciklirane gume, prijavljeno je 26 radova. Stručni žiri, koji su činili Edit Tomić, direktor časopisa Kuća stil, Dejan Babović, diplomirani inženjer arhitekture, Goran Jovanović, direktor Tigar Tehničke gume i Ljiljana Đukić, direktor marketinga Tigar Trade, posebno je imao u vidu primenljivost projekata sa tehničko-tehnološkog aspekta, njihovu upotrebnu vrednost, originalnost i estetiku.

"Osnovna ideja konkursa bila je da se kod mladih pokrene pozitivan stav, entuzijazam i ambicija, da se podstaknu na ekologično razmišljanje i predlože što inovativniju upotrebu proizvoda od reciklirane gume. Raznolikost pristiglih rešenja, koja veoma brzo mogu biti deo javnog, životnog i stambenog prostora, karakteriše urbani duh, ali i saglasje sa prirodom, odnosno neki novi optimizam", naglasio je Srđan Stojanović, direktor korporativnih komunikacija u preduzeću Tigar dodajući da je spoj industrijskih resursa i potencijala mladih kreativaca uvek dobitna kombinacija, za obe strane. Mladi stiču iskustvo i afirmaciju, a industrija nove ideje i stvaralaštvo, veću atraktivnost i konkurentnost na tržištu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...