INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Problemi u održavanju srpskih puteva

10.10.2011. | Press

PZP Beograd i Vojvodinaput - Bačkaput iz Nibens grupe neće imati dovoljno osposobljene mehanizacije da ove godine održavaju oko 1.500km puteva. Vozačima u Srbiji zbog toga preti da cele zime voze po rupama i džombama koje neće imati ko da zakrpi. Još se ne zna ko će čistiti i održavati puteve mada je prvi sneg ove godine na planinama već pao.

Dramatičnost situacije potvrdio je u razgovoru za dnevni list Press direktor preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak. Prvo će se sagledati mogućnosti PZP Beograd i Vojvodinaput - Bačkaput, posle čega će se odlučiti da li će njihovi poslovi biti prepušteni drugim kompanijama.

"Kada vidimo njihove mogućnosti, biće odlučeno da li će ti poslovi biti prepušteni drugim kompanijama. Mi ćemo probati da ih uključimo u održavanje u meri u kojoj oni budu mogli, ali nećemo dozvoliti da nespremni dočekamo sezonu. Mi imamo ugovore sa firmama koje ne pripadaju Nibensu, pa je moguće da ćemo neke deonice prepustiti njima", kazao je Drobnjak.

On je objasnio da je moguće napraviti dogovor po kojem bi preduzeće kojem bude ustupljeno održavanje neke deonice bilo obavezno da preuzme deo mehanizacije PZP Beograd i Vojvodinaput - Bačkaput.

I u PZP Beograd svesni su da ne mogu da održavaju sve puteve, pa trenutno rade procenu koliko mogu. Posle toga sve će zavisiti od odluke preduzeća Putevi Srbije, sa kojim imaju sklopljen ugovor o održavanju drumova.

Predsednik sindikata PZP Beograd Milan Jovanović reako je da mnogo toga zavisi od dogovora na sastanku koji je održan prekjuče, a sindikalci traže razgovor sa Vladom Srbije o rešavanju problema i prete štrajkom 18. oktobra. "Mi smo već poslali dopis Vladi Srbije i zatražili da nas neko primi. Ukoliko se to ne desi, započećemo štrajk 18. oktobra", rekao je Jovanović navodeći da je situacija u PZP Beograd ozbiljna i da veći deo opreme ne može da se koristi. "Mehanizacija je ispravna, ali nemamo novca za registraciju kamiona i potrebno nam je nešto guma. Od 140 kamiona, koliko imamo, više od 80 su zbog toga pod znakom pitanja."

Ni u Vojvodinaput - Bačkaputu  situacija nije mnogo bolja, a Jovanović naglašava da oni tamo nisu primili ni aprilsku platu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;