Kazne za nepoštovanje roka izgradnje ili renoviranja

21.09.2011. | Beta

Ubuduće investitori koji premaše rok izgradnje ili renoviranja turističkih objekata u Beogradu i Novom Sadu plaćaće kazne - kroz dve godine moraće da izdvoje i dva miliona evra na godišnjem nivou.

Juče, 20.9, ministar ekonomije Nebojša Ćirić kazao je ispred hotela Metropol, čije renoviranje je trebalo da se završi aprila 2009. godine, da je sada dat rok za završetak izgradnje tog hotela do juna 2013. godine, odnosno dve godine od donošenja Uredbe.

"Prioritetne turističke destinacije, Beograd i Novi Sad moraju biti uređeni", istakao je on.

Ministar je naveo da je u Beogradu zabeležen rast dolaska turista u prvih sedam meseci ove godine oko 7%, dok je rast dolaska stranih turista oko 16%, te da su Beograd i Novi Sad postali prioritetne zone i da svi turistički objekti u tim gradovima moraju imati kategorizaciju koju su imali pre privatizacije ili renoviranja. On je dodao da se ne sme dozvoliti da u Srbiji "nemamo gde da ugostimo turiste".

Novom Uredbom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja o utvrđivanju prioritetnih turističkih destinacija, lokacija i objekata, koja je doneta u junu ove godine, svi nedovršeni turistički objekti imaju rok dve godine za završetak radova, a rokovi su postavljeni i za izgradnju novih turističkih objekata.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !