Novi Sad ulaže 16 miliona dinara u javni video-nadzor

08.09.2011. | eKapija

Pod video nadzorom u ovoj godini naćiće se još 13 raskrsnica, sedam škola, dva vrtića i još četiri javne površine u Novom Sadu, što će koštati 16 miliona dinara.

Pomoćnik direktora "Informatike", Vladimir Knežević, kaže za "Dnevnik" da su do sada optičkom infrastrukturom pokriveni Kać, Sremska Kamenica i Petrovaradin, te da je u toku izrada projekta za Rumenku, Veternik i Kovilj. To znači da su osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, "Jovan Dučić" u velikoj i maloj školi u Petrovaradinu, te "Đura Jakšić" u Kaću, dobile video nadzor.

U planu je pokrivanje i škole "Veljko Vlahović" u Šangaju, "Sveti Sava" u Rumenki, "Miroslav Antić" u Futogu, "Marija Trandafil" u Veterniku i "Laza Kostić" u Kovilju. Takođe, trebalo bi da se postave kamere u vrtiće "Pužić" i "Panda". Tako će video nadzorom biti pokriven veliki broj raskrsnica u gradu i gotovo sve škole i zabavišta.

Inače, za izgradnju optičke, kablovske i druge telekomunikacione infrastrukture, "Informatika" će izdvojiti 91 milion, a za magistralnu infrastrukturu 62 miliona dinara. Taj novac će biti potrošen na projekte optičke i komunikacione infrastrukture za Detelinaru, Novo naselje i Podbaru. Osim toga, 29 miliona biće izdvojeno za privode, koji bi povezivali stadion, nepokriveni deo "Radosnog detinjstva", škole i raskrsnice predviđene za video nadzor.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!
veselnik 01.02.2019.
Reference ove vlasti i nisu bas za hvalu. T...
veselnik 01.02.2019.
Znaci stranci bolje od nas znaju kakav je "...