INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sedište kompanije "Schneider Electric" u Francuskoj prvi objekat sertifikovan po novom ISO 50001 standardu

07.09.2011. | eKapija

Kao prvi objekat na svetu, sedište kompanije "Schneider Electric" u Parizu (The Hive) sertifikovano je po novom ISO 50001 standardu za sistem upravljanja energijom.

- Novi standard ISO 50001 definiše zahteve razvoja, implementacije, održavanja i unapređenja sistema upravljanja energijom. Kreiran je tako da pomogne organizacijama da u komercijalnim i industrijskim objektima optimizuju potrošnju energije i smanje operativne troškove - saopštilo je predstavništvo kompanije "Schneider Electric" u Beogradu.

"Schneider Electric" je kompanija koja je posvećena unapređenju energetske efikasnosti u objektima, čime se smanjuje uticaj na životnu sredinu i unapređuje komfor korisnika.

- Ova sertifikacija je dokaz našeg fokusa na energetsku efikasnost i naše ekspertize na tom polju - izjavio je Frederik Abal, direktor "Schneider Electric" u Francuskoj.

- Više nego ikad, težimo najvišim standardima u upravljanju energijom u objektima naših klijenata i u našim objektima. "The Hive" predstavlja pravu sliku o tome da imamo moć da razvijemo efikasno i operativno rešenje u upravljanju energijom sa izuzetnim vrednostima za sve naše klijente. Razvoj i implementacija "Schneider Electric" rešenja direktno uključuje sva odeljenja i sve zaposlene u potrazi za optimizacijom potrošnje energije i uslova za rad ljudi, sa aspekta komfora i zdravlja i povezana je sa svim relevantnim parametrima: potrošnja električne energije u kWh, potrošnja vode, održavanje temperature i kvalitet vazduha i svetla u samoj zgradi..."

Da bi ispunio zahteve novog standarda, "Schneider Electric" je počeo sa adaptacijom postojećeg sistema unutar upravne zgrade još krajem 2010. godine.

Ostali objekti "Schneider Electric" u Francuskoj prate ovaj scenario, dobijanje novog sertifikata prema ISO 50001 standardu očekuje još oko 140 objekata koje "Schneider Electric" zauzima na teritoriji Francuske.

Sedište kompanije "Schneider Electric" u Parizu ima preko 35.000 m2 u njoj radi više od 1.800 zaposlenih.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;