U 2012. Jagodina dobija žičaru, zatvoreni bazen i najduži tobogan na svetu

07.09.2011. | Tanjug

Turistička ponuda Jagodine, sa Akva parkom, ZOO vrtom, Muzejom voštanih figura, Muzejom naivne i marginalne umetnosti, koja godišnje privuče 600 do 700 turista, iduće godine biće bogatija za zatvoreni bazen i žičaru sa Đurđevog brda.

Slika levo - Akva park Jagodina

Reč je o novim sadržajima vezanim za Akva parka, koga je ovog leta posetilo 200.000 ljudi i oko 60.000 učesnika đačkih i drugih ekskurzija van sezone kupanja a očekuje se i još 70.000 posetilaca do kraja godine, objasnio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković - Palma.

Uz napomenu da je Jagodina "već nekoliko godina turistički grad", Marković je istakao da će gradnja žičare početi u oktobru i biće završena do 1. juna naredne godine.

- Žičara je kapaciteta šest osoba koja će turiste voziti do vrha Đurđevog brda odakle će se, najdužim toboganom na svetu, spuštati u bazen - rekao je Marković na tradicionalnoj manifestaciji "Dani otvorenih vrata" koja se održava na kraju kupališne sezone, koja se u Akva parku, zvanično, završava sutra.

Tobogan kojim će se kupači sa Đurđevog brda spuštati u bazen, imaće odmarališta, kako kupači ne bi postizali velika ubrzanja, dodao je Marković i napomenuo da će žičara biti korišćena gotovo cele godine za razgledanje grada, a vrh Đurđevog brda biće vidikovac.

Zatvoreni bazen već dugo sa željom očekuju ljubitelji plivanja i članovi plivačkih i vaterpolo klubova Jagodine i okoline.

- Mogu da ih obradujem - naredne godine, 1. novembra otvorićemo zatvoreni bazen u Jagodini - najavio je Marković.

Bazen će biti u funkciji Akva parka leti, a zimi će se zatvarati krov, objasnio je Marković, i dodao da sa izgradnjom zatvorenog bazena plivači i sportisti neće morati zimi na treninge ići u druge gradove.

 
Share |

Komentari: 1

rada 07.09.2011 20.43.41

Tako se vodi jedan grad, bravo!

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...