Rešenje za Nibens i dalje samo formalno postoji

08.08.2011. | EMportal

Kada će novac stići na račune preduzeća Nibens grupe za isplatu zarada zavisi od države, kažu u AIK banci, najvećem poveriocu tih preduzeća. Direktorka marketinga AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac Nibensa, Ana Inđić je rekla da su se banke dogovorile o restrukturiranju tog poslovnog sistema i da samo od države zavisi kada će putari dobiti zaostale plate.

Sa druge strane, u Samostalnom sindikatu putara Srbije kažu da banke uslovljavaju JP Puteve Srbije i onemogućavaju isplate zarada radnicima. Predsednica SSPS Sonja Vukanović je, međutim, rekla da banke i država "vrte radnike u krug" i da će ukoliko danas ne budu isplaćene sve zaostale zarade i obezbeđena sredstva za nastavak rada, putari u utorak organizovati protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi.

"Molili smo AIK banku da odloži naplatu potraživanja kako bi radnici mogli da počnu da primaju plate i ponovo rade, ali ta banka i dalje traži od Puteva Srbije garanciju, odnosno da moraju da obezbede AIK banci taj novac bez obzira da li će ga radnici Nibens grupe zaraditi u narednom periodu", navela je Vukanović.

Prema Vukanovićevoj, vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio novac koji Nibens grupa treba da dobija za održavanje puteva. Vukanović je rekla da joj je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak u petak kazao da ne može da podrži takav zahtev AIK i da će radnici dobiti novac tek kada od banke bude dobio potpisan papir u kome je navedeno da neće uslovaljavati isplatu tog novca.

Predstavnik Nibens grupe, koji koordinira rad pet putarskih preduzeća, Milutin Gašević rekao je u petak da Grupacija duguje ukupno oko 180 miliona evra, a vrednost ugovorenih poslova je 60 miliona evra.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...