INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Milinković Company i Kuće Beodom za AUREA nagradu eKapije

06.03.2009. | eKapija

Poslovni portal "eKapija" dodeliće u ponedeljak (9. mart 2009. godine) nagradu AUREA 2009 za Investiciju godine u 2008. Nagradu će uručiti potpredsednik Vlade Srbije i ministar nauke i tehnološkog razvoja gospodin Božidar Đelić, a svečana dodela biće održana u "Aeroklubu".

Nagradu AUREA 2009 dobio je projekat sa najvećim stepenom inovativnosti, društvene korisnosti i komercijalne isplativosti u protekloj godini.

Osim glavne nagrade, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja - inovativnost i društvenu korisnost projekata .

Poslovni portal "eKapija" ovim projektom želi da baci svetlo na kvalitetne investicije, kojima nije posvećeno dovoljno medijske pažnje. Cilj "eKapije" je da se prikažu primeri investicija koje su inovativne, inspirativne, dobre za društvo i održivi rast srpske privrede, a ujedno i finansijski isplative.

Koristeći specifičnosti Interneta, tekstovima na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku, "ekapija" je doprinela da se dobre investicione priče predstave celom svetu.

U najuži izbor za AUREA 2009 ušlo je osam kompanija, odnosno investicija: "Sto posto"- fabrika za proizvodnju premiksa, "Delta Agrar"- zasad jabuka na 100 hektara u Čelarevu, "NTIM Tehnologi" - sušara sa pogonom na sunčevu i električnu energiju, "SFERA"- Robot ptica, "ICM Electronics"- prva srpska fabrika robotskih linija, "Metalac" – tretman tehnoloških otpadnih voda, "Milinković Company"- Fabrika ferocementnih blokova i "Kuće Beodom" – nisko energetska stambena zgrada "Amadeo".

O pobedniku je odlučivao šestočlani žiri sastavljen od predstavnika domaće i strane privrede, obrazovnih institucija, javne uprave i međunarodnih finansijskih institucija, dok su sedmi glas dali čitaoci "eKapije".

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;