Niš: Izgradnja novog kliničkog centra i rehabilitacija njegovih klinika

03.07.2011. | E-kapija

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da se u Kliničkom centru Niš radi na izgradnji nove kardiohirurške klinike i najavio da će do kraja godine početi radovi na izgradnji novog kliničkog centra.

Ministar Stanković, koji je u Nišu sa predstavnicima kompanija Energoprojekt-oprema i Gradina potpisao ugovor o izgradnji nove kotlarnice u tom kliničkom centru i ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji njegovih 6 klinika, podsetio je na to da su projekti za izgradnju novog centra završeni. Oni se trenutno nalaze na reviziji, dodao je ministar i napomenuo da su sredstva za izgradnju kliničkih centara u Srbiji obezbeđena.

Potpisani ugovori, koji će biti realizovani u okviru projekta Energetska efikasnost u Srbiji, odnose se na izgradnju kotlarnice, zamenu stolarije i radove na termoizolaciji na Institutu za mentalno zdravlje, ORL, dečjoj i infektivnoj klinci i na klinici za patologiju i onkologiju. Očekuje se da će izgradnjom nove kotlarnice značajno biti smanjena emisija štetnih gasova (sumpornih i azotnih oksida) i čađi, taloženje prašine, kao i da će emisija ugljen-dioksida biti umanjena za približno 50%.

Vrednost ove investicije iznosi 470 miliona dinara, dok će u ostale radove biti uloženo 65 miliona dinara. Svi radovi treba da budu završeni do kraja ove godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...