Niš: Izgradnja novog kliničkog centra i rehabilitacija njegovih klinika

03.07.2011. | E-kapija

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da se u Kliničkom centru Niš radi na izgradnji nove kardiohirurške klinike i najavio da će do kraja godine početi radovi na izgradnji novog kliničkog centra.

Ministar Stanković, koji je u Nišu sa predstavnicima kompanija Energoprojekt-oprema i Gradina potpisao ugovor o izgradnji nove kotlarnice u tom kliničkom centru i ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji njegovih 6 klinika, podsetio je na to da su projekti za izgradnju novog centra završeni. Oni se trenutno nalaze na reviziji, dodao je ministar i napomenuo da su sredstva za izgradnju kliničkih centara u Srbiji obezbeđena.

Potpisani ugovori, koji će biti realizovani u okviru projekta Energetska efikasnost u Srbiji, odnose se na izgradnju kotlarnice, zamenu stolarije i radove na termoizolaciji na Institutu za mentalno zdravlje, ORL, dečjoj i infektivnoj klinci i na klinici za patologiju i onkologiju. Očekuje se da će izgradnjom nove kotlarnice značajno biti smanjena emisija štetnih gasova (sumpornih i azotnih oksida) i čađi, taloženje prašine, kao i da će emisija ugljen-dioksida biti umanjena za približno 50%.

Vrednost ove investicije iznosi 470 miliona dinara, dok će u ostale radove biti uloženo 65 miliona dinara. Svi radovi treba da budu završeni do kraja ove godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...