Tehnomarket otkupio 1.200kvm

21.06.2011. | A.N. | Danas

Elitni tržni centar na uglu ulica Ustaničke i Vojislava Ilića u Beogradu, čija je gradnja započeta pre 18 godina, verovatno će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao tržni centar na kome su radovi najduže trajali. Po svemu sudeći, odbrojavanju godina će uskoro doći kraj jer je jedan od podizvođača na ovom gradilištu, Tehnomarket, otkupio oko 1.200m2 ove parcele nameravajući da tu otvori show-room, tj. izložbeni prostor.

Izgradnja ovog objekta započela je sada već davne 1992. godine, dok je investitor bilo građevinsko preduzeće Rad. Njegova neobična arhitektura privlačila je poglede Beograđana. Međutim, posle nekoliko meseci ceo posao doživeo je fijasko, dok je preduzeće Rad otišlo u stečaj zbog 80 miliona dinara duga, iako je to preduzeće pred svoj krah posedovalo u mašinama protivvrednost od makar pola miliona maraka.

Potom je 2004. godine nad ovim objektom izvođenje radova preuzelo građevinsko preduzeće Anex Co. Prvobitna varijanta građevine trebalo je da bude poslovnog tipa, ali u firmi Anex Co su odlučili da kompleks obeleži kružni ulaz sa Hotelom, poslovnim prostorom i marketom. Za predviđeni ugostiteljski objekat bilo je ozbiljnih kupaca, ali kako dubina prostorija nije saglasna sa propisom kategorizacije, firma je ostala kratkih rukava, a zaposleni sa pitanjem kako da se izvuku iz nevolje.

Tržni centar je godinama bio zapušten i predstavljao je pravo stecište narkomana i prostitutki.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !