INFONET-468X60-BANNER

Tehnomarket otkupio 1.200kvm

21.06.2011. | A.N. | Danas

Elitni tržni centar na uglu ulica Ustaničke i Vojislava Ilića u Beogradu, čija je gradnja započeta pre 18 godina, verovatno će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao tržni centar na kome su radovi najduže trajali. Po svemu sudeći, odbrojavanju godina će uskoro doći kraj jer je jedan od podizvođača na ovom gradilištu, Tehnomarket, otkupio oko 1.200m2 ove parcele nameravajući da tu otvori show-room, tj. izložbeni prostor.

Izgradnja ovog objekta započela je sada već davne 1992. godine, dok je investitor bilo građevinsko preduzeće Rad. Njegova neobična arhitektura privlačila je poglede Beograđana. Međutim, posle nekoliko meseci ceo posao doživeo je fijasko, dok je preduzeće Rad otišlo u stečaj zbog 80 miliona dinara duga, iako je to preduzeće pred svoj krah posedovalo u mašinama protivvrednost od makar pola miliona maraka.

Potom je 2004. godine nad ovim objektom izvođenje radova preuzelo građevinsko preduzeće Anex Co. Prvobitna varijanta građevine trebalo je da bude poslovnog tipa, ali u firmi Anex Co su odlučili da kompleks obeleži kružni ulaz sa Hotelom, poslovnim prostorom i marketom. Za predviđeni ugostiteljski objekat bilo je ozbiljnih kupaca, ali kako dubina prostorija nije saglasna sa propisom kategorizacije, firma je ostala kratkih rukava, a zaposleni sa pitanjem kako da se izvuku iz nevolje.

Tržni centar je godinama bio zapušten i predstavljao je pravo stecište narkomana i prostitutki.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;